Osvrt iz Srbije: Puca, pali, kolje – Šešelj dlaku mijenja, ali MRŽNJU nikad!

Blic.rs načinio je fotografski hod kroz istoriju Šešeljevog (radikalnog) djelovanja i njegovih posljedica, a zbog kojeg na kraju nije kažnjen niti će pred kim odgovarati.

 

 

Nazadne ideje o velikosrpstvu, šovinizam, mržnja, sarkastična i vulgarna retorika potvrđuju da se slobodni radikal vratio u Srbiju u netaknutom obliku.

 

Iako politička situacija u regionu odavno ne liči na onu iz 1990., Vojislav Šešelj političke poene ubira, kao i onomad, upravo na šovinizmu i govoru mržnje.

 

Blic.rs načinio je fotografski hod kroz istoriju Šešeljevog (radikalnog) djelovanja i njegovih posljedica, a zbog kojeg na kraju nije kažnjen niti će pred kim odgovarati.

 

Pogledajte fotogaleriju kako se kalio Vojislav Šešelj, koji i danas diže na noge veliki dio Srbije,

 

 

RAT: Organizovao dobrovoljce za ratišta

Prikupljao je dobrovoljce i slao ih na ratište, zbog čega je bio i zatvorski kažnjavan. Obilazio je razna žarišta sukoba: Plitvice, Vukovar, Hercegovinu i Semberiju, kao i Knin.

Sociolog Vladimir Vuletić kaže da se na prvi pogled ne vidi bilo kakva razlika između Šešelja koga smo ispratili u Hag davne 2002. i ovog koji je vraćen kao slobodan čovek.

– Ni na koji način se nije ogradio, između ostalog, od svoje ideje velike Srbije. Razlika u njegovom nastupu je u tome što je odjek njegovih govora iz devedesetih neuporedivo jači danas, nego onda tokom ratnog stanja – kazao je Vuletić za “Blic”.

 

 

HRTKOVCI: Pravio spiskove Hrvata

Na mitingu u Hrtkovcima u maju 1992. pročitao spisak sa imenima 17 Hrvata koji „rade protiv Srba“. Nakon progona oko 800 Hrvata, selo preimenovao u Srbislavci.

I psiholog Žarko Trebješanin smatra da nema suštinske razlike u optuženom i oslobođenom Šešelju.

– Ostao je ono što je bio – demagog koji ume da iskoristi svaku povoljnu priliku i da se prilagodi onome što određena grupa ljudi u tom trenutku želi da čuje. Svedoci smo da njegova ideologija i dalje prolazi, te se u tim okvirima može govoriti o potencijalnoj opasnosti njegovog sadašnjeg i budućeg delovanja – smatra Trebješanin.

 

 

PRETNJA PIŠTOLJEM: Atak na studente

Studentima, koji su mu bacali sapun da „opere krvave ruke“, uzvratio tako što je izvadio pištolj i obećao da će im sledeći put uzvratiti punom merom.

 

 

VELIKA SRBIJA: Politika kojom i dalje provocira

Propagira politiku velike Srbije koja uključuje Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru, BIH, kao i veliki deo Hrvatske, do linije Karlobag – Ogulin – Karlovac – Virovitica.

 

 

NEPODOBNI: Obračun sa „stranim plaćenicima“

Tokom rata u bivšoj Jugoslaviji u više navrata je sastavljao spiskove novinara za koje je tvrdio da su strani plaćenici, a sa mnogima se i verbalno i fizički obračunavao.

 

 

CIRKUS: Skandal-majstor u skupštinskoj sali

Obezbeđenje u parlamentu iznosilo ga na rukama iz sale nakon skandala koje je redovno priređivao, među kojima i polivanje vodom i čupanje mikrofona.

 

 

PSOVKE: Neprimereno ponašanje u Haškom sudu

Na glavnim pretresima u sudnici je najpogrdnijim izrazima vređao sudije, tužioce i svedoke. Takođe se nije libio kletvi, a s tim je nastavio i pred domaćim sudovima.

 

 

ZGROZIO JAVNOST: Vređao pokojnog premijera

Prilikom obilaska groba Slobodana Miloševića izjavio je da je Đinđić zaslužio da bude ubijen i da mu je drago što je mrtav jer ništa nije bolje zaslužio zbog izdajničke politike.

 

 

PALJENJE ZASTAVA: Ugrozio imidž srbije

Svaki javni skup koristi za privlačenje pažnje tako što pali zastave SAD, EU, NATO i Hrvatske. Zbog toga nije sudski procesuiran jer je haški proces imao prednost.

 

 

KASAPIN: “Ko kolje, zlo ne misli”

Javnost je skandalizovao i objavljivanjem fotografije u krvavoj kecelji i sa tek zaklanim svinjama uz dvosmisleni komentar: „U klanju nema boljeg od mene“.

(26)This post has been seen 2005 times.

Osvrt iz Srbije: Puca, pali, kolje – Šešelj dlaku mijenja, ali MRŽNJU nikad!

| Foto/Video, Skandal, Slider, Šokantno |
About The Author
-