Otac je napustio kćerku i zasnovao novu porodicu. Kćerkin odgovor je lekcija koja se ne zaboravlja!

Svi bi na njenom mjestu bili tužni, razočarani, bijesni… ali ne i ona! Ova 11-godišnja djevojčica ima srce veće nego što možete da zamislite!

Dženifer Tomas dobila je kćerkicu sa čovekom sa kojim se tada viđala. Međutim, već nakon dvije godine, on je izgubio interes za roditeljstvo i prestao da im se javlja. Devet godina kasnije, priča je dobila nevjerovatno topao završetak.

Moja kćerka nije vidjela svog biološkog oca od svoje četvrte, a sada ima 11 godina. Kada je bila stara dvije godine, on me je kontaktirao i pitao me da se dogovorimo da on izgubi svoja očinska prava jer nije želio da plaća alimentaciju. Pristala sam jer nisam željela da mi kćerka odrasta znajući da ima oca koji će se možda pojaviti, a možda i neće. Bez razmišljanja sam se odrekla alimentacije misleći samo na to da ću time kćerku zaštititi od razočaranja. Nikada je nisam lagala. Kad god bi me pitala za oca, dobila bi istinit odgovor, primjeren njenim godinama. Konačno, kada mi je kćerka napunila četiri godine, otac se ponovo javio. Rekao mi je da mu je dijagnostifikovan rak i da bi volio da vidi ćerku. Pristala sam, odredili smo dan i našli se u parku. Zamolio me je da odvojim dva sata, što sam i učinila. Na kraju je sa kćerkom ostao svega 20 minuta, i od tada nam se više nikad nije javio… Ovog ljeta naletjele smo na zajedničkog prijatelja, pa smo stali da proćaskamo. Kako nije upućen u cijelu priču, veselo je prokomentarisao kako nam kćerkica baš liči na njegovu ostalu decu. Kada sam ga pitala šta je sa njim, rekao mi je da se otac moje kćerke konačno skrasio i da sada ima svoju porodicu. Stomak mi se zavezao u čvor jer je moja kćerka stajala pored i sve to slušala. Brzo sam prekinula razgovor i odvela je ka kolima, misleći da je očajna. Kad smo sjele u kola, ona se nasmijala i rekla mi je “Mama, on je napokon naučio da bude tata. To je baš lijepo, i drago mi je zbog njegove djece.” To je dan kada me je moja 11-godišnja kćerka naučila sve što treba da znam o opraštanju, piše “Žena“.

(227)This post has been seen 1125 times.

Otac je napustio kćerku i zasnovao novu porodicu. Kćerkin odgovor je lekcija koja se ne zaboravlja!

| Slider, Život i stil |
About The Author
-