OTAC TIJANE JURIĆ OTKRIVA: Evo šta se u ZATVORU dešava ubici njegove kćerke!

Prije dvije godine, malenom anđelu Tijani Jurić je brutalno oduzeo život Dragan Đurič (36) mesar iz Surčina. Ovaj slučaj je zavio cijelu Srbiju u crno i svakom roditelju ostavio gorčinu u ustima.

U višem sudu u Subotici, 15. juna 2015. godine, Dragan Đurić je optužen za ubistvo Tijane Jurić i osuđen je na 40 godina zatvora. Iako je za gnusan zločin dobio maksimlnu kaznu zatvora, javnost sve vrijeme postavlja pitanje da li je i ona dovoljna? Život jedne prekrasne djevojčice se ugasio na monstruozan način, a krivac za to je u zatvoru, u kojem, kako je više puta u javnosti istaknuto, živi u boljim uslovima nego pedeset odsto stanovnika Srbije.

– Ubica mog djeteta danas živi u zatvoru bolje od polovine stanovnika naše zemlje. Imaju klimu, teretanu, TV i sve mu je plaćeno. Ne samo da je to bolno za porodice žrtava nego je i sramotno – kaže otac ubijene Tijane.

Kasapin igra igrice, trenira, gleda filmove…

Nakon što je uhapšen Đuriću je dodijeljeno mjesec dana detaljnog posmatranja, odnosno, zdravstvenih, psihijatrijskih i bezbjednosnih procjena. Određen mui je individualni program postupanja, koji je isključio mogućnost da sa nekim dijeli sobu.

On se nalazi se u ćeliji sam i u njoj ima kablovsku televiziju, toplu vodu, tuš-kabinu, čučavac. Uz radni sto sa dva mjesta tu su i dva ormana i kreveta, a ima pravo i na korištenje konzole sa igricama. Ima tri obroka. Buđenje je u 6.30 sati, a na spavanje odlaze u 21.30.

– Ima pravo na dvočasovnu šetnju dnevno i bavljenje sportskim aktivnostima tokom vikenda, ukoliko to želi. Njegovo psihičko stanje i držanje je vrlo korektno od dolaska u ovu ustanovu 28. oktobra. Ponaša se sasvim normalno, nije sklon incidentima i ne pokazuje znake depresije. Za sada nije imao posjete članova porodice – ističe izvor.

Ali, da Dragan Đurić nije zadovoljan ni svim privilegijama koje su mu date, pokazuje i to da priprema zahtjev za sud, kako bi mu se ponovilo suđenje, i kako bi u eventualnom novom postupku bio oslobođen.

– Tražio je da mu se fotokopira sva potrebna dokumentacija koja mu je neophodna za podnošenje zahtjeva za ponavljanje postupka. To u pravosuđu predstavlja vanredni pravni lijek – rekao je izvor za Telegraf.

Igor Jurić, otac pokojne Tijane, je prokometariao da se nada da do ponovnog suđenja neće doći.

(37)This post has been seen 813 times.

OTAC TIJANE JURIĆ OTKRIVA: Evo šta se u ZATVORU dešava ubici njegove kćerke!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-