OTAC UBIJENE NAKON POKOLJA ODLUČIO ISPRIČATI SVE: “Prije nego što se ovo desilo…

Stravičan zločin u kojem je ubijeno 5 ljudi a više od 20 ranjeno, šokirao je čitav Balkan!

Otac ubijene Dijane Zlatić (30) iz Žitišta kaže da je njegov zet Siniša (38) bio nasilnik zbog čega je njegova kćerka i odlučila da ga napusti. Dijana je prva upucana tokom krvavog pohoda 38-godišnjeg Siniše. Sveto Savanović tvrdi da joj je na sudu rekao da ne smije imati nijednog drugog muškarca nakon njega.

– Pobjegla je od njega. Vratila se kod nas kući dok je on bio u Njemačkoj i samo rekla da ‘ne može više da bude sa njim’. Bio je nasilnik i stalno se od njega kod nas krila – priča Savanović.

On dodaje da su njegova kćerka i Siniša bili u braku 10 godina i da su se razveli prije devet meseci.

Na sudu joj je rekao da ne smije da ima nekog drugog poslije njega. Sudija mu je na to odgovorila da ne može da joj brani ništa kada se rastanu, ali njega to nije spriječilo – priča on u suzama.

Kako kaže, i prije nego što su se razveli, Dijana je često zbog njegovih grubosti utjehu i spastražila kod porodice i svoje sestre.

– Sestri je znala da kaže: ‘Ako nećeš da me primiš, ja idem u rijeku Begeč da skočim’ – teškim glasom izgovara Dijanin otac za Blic.

Tvrdi da je Siniša u njihovoj kući, na tavanu, imao veliku količinu oružja.

– Imao je pun tavan bombi i pištolja, jer je njegov otac bio na ratištu. Dijana to nije znala. Mi smo doznali danas, jer se moja supruga susrela sa policijom koja ga je vodila i imala pun gepek njegovog oružja – kaže tiho on.

Savanović za Blic dodaje da se njegova kćerka više puta obraćala socijalnim službama, ali da niko nije htio da joj pomogne.

– Svi su joj govorili: ‘Istrpi’. Čak su i meni rekli da ne mogu da urade ništa da joj pomognu. Najviše mi je za to krivo, za socijalne služne i socijalne radnike koji nam nisu pomogli – kaže on.

Dijanin otac dodaje i da je on sam savjetovao Sinišu da ode kod ljekara, međutim njega to nije zanimalo.

Savjetovao sam ga da ode kod ljekara i uzme lijekove za smirenje ako je nervozan, da to nije sramota. On mi je na to rekao samo: ‘Za živce pijem pivce’ – navodi on i dodaje da je Siniša odrastao u porodici nasilnika.

– Njegov otac je tukao svoju ženu, a njegov brat svojoj ženi izbio bubreg – dodao je on.

Sveto je rekao da ne zna da li je Siniša tukao njegovu kćerku Dijanu, ali da zna da je rukama jako često lomio vrata i sve po kući.

– Kada su se razveli, rekli smo mu: ‘Uzmi sve što ste stekli, samo nam ostavi kćerku na miru…’, ali nije vrijedilo – tiho će slomljeni otac.

(27)This post has been seen 979 times.

OTAC UBIJENE NAKON POKOLJA ODLUČIO ISPRIČATI SVE: “Prije nego što se ovo desilo…

| Crna hronika, Slider |
About The Author
-