OTKRIVENI DETALJI: Sestra Sanjina Sefića kada je privedena u Tužilaštvo BiH nije htjela…

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu da se Amaru Salihoviću (24), Saudu Nišiću (28), Sari Sefić (22) te Dini Aliću (29), koji se sumnjiče da su Sanjinu Sefiću pomogli da pobjegne nakon što je Golfom usmrtio dvije studentice Editu Malkoč i Selmu Agić, odredi jednomjesečni pritvor, ali je Kantonalni sud odlučio ovo troje pustiti danas na slobodu.

Bijeg u Rudo

Sefić je, nakon što je usmrtio djevojke, pobjegao uz pomoć osumnjičenih do Rudog, nakon čega je angažirao ilegalnog taksistu da ga preveze preko Graničnog prijelaza Uvac. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije locirali su Sefića u Novom Sadu preko signala mobitela, gdje je i uhapšen te mu je određen ekstradicioni pritvor.

sefic-sanjin

Sanjin Sefić: Još u Novom Sadu

Sakrio vozilo

Kako nezvanično saznajemo, Sefićeva sestra Sara se tokom saslušanja u Tužilaštvu branila šutnjom.

Omar Mehmedbašić, branilac osumnjičenog Nišića, jučer nam je kazao da je njegov klijent tokom saslušanja u Tužilaštvu u potpunosti negirao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret. Nišića terete da je, u dogovoru s ostalim osumnjičenima, sakrio Golf 6 kojim je Sefić prevezen do Rudog. On je, kako saznajemo, tvrdio da je želio pomoći prijateljima, ali da nije znao da je tim vozilom počinjeno krivično djelo.

(1183)This post has been seen 9630 times.

OTKRIVENI DETALJI: Sestra Sanjina Sefića kada je privedena u Tužilaštvo BiH nije htjela…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-