OTKRIVENO ŠTA SE DEŠAVALO U ZENICI: Trojica osuđenika za ratne zločine pretučeni u zatvoru…

Težak incident u Kazneno-popravnom zavodu Zenica. Tri osuđenika za ratne zločine srpske nacionalnosti pretučeni su jučer popodne u svojim ćelijama. Napadači su smješteni u samice. Osuđenici su napadnuti u zatvorskim ćelijama. Ratni zločinci braća Nenad i Predrag Bajić, te Siniša Babić sa povredama glave prebačeni su u Kantonalnu bolnicu Zenica.

„Dva pacijenta su imali lakše tjelesne povrede, a jedan teške tjelesne povrede. Svi pacijenti su bili van životne opasnosti, svi su vraćeni na dalje posmatranje u stacionar KP doma Zenica“, kaže dr. Bakir Ismaili, dežurni ljekar Odjela urgentne medicine KBZ.

Kako saznajemo, uz braću Bajić i Babića, osuđene za ubistva više civila i silovanja u okolici Ključa, akteri incidenta su i osuđenici Enes Kocić, Fikret Muratović, Jasmin Hećo i Jasmin Jugić. Napad na pravoslavni blagdan Uskrs navodno je imao nacionalni predznak.

„Dežurni kantonalni tužitelj je izašao na lice mjesta i obavio uviđaj te se trenutno utvrđuju sve činjenice i okolnosti koje su dovele do ovoga slučaja“, dodaje Mirna Poljac, glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva Zenica.

Odlukom Uprave Kazneno-popravnog zavoda u Zenici napadači su prebačeni u zatvorske samice, gdje su pod posebnim mjerama prismotre. Uz disciplinske sankcije čeka ih i optužnica za premlaćivanje osuđenika.

(30)This post has been seen 911 times.

OTKRIVENO ŠTA SE DEŠAVALO U ZENICI: Trojica osuđenika za ratne zločine pretučeni u zatvoru…

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-