OVAJ PUT JE PREŠAO SVE GRANICE: Dodik udario na Srebrenicu… Pogledajte šta je uradio

PDP-ovac Cvjetin Maksimović podržava ideju predsjednika Republike da srpske partije u Srebrenici imaju jednog kandidata za načelnika.

To je, priča, i ranije bila namjera, ali se na izborima uvijek pojavljivalo nekoliko srpskih kandidata. Ovaj put će kaže, u dogovoru sa ostalim srpskim partijama, predložiti da to bude neko iz njegove stranke.

“Mislim da bi u ovom slučaju SNSD trebalo da podrži našeg kandidata kojeg im mi budemo dali a sigurno će taj kandidat biti kvalitetan, da će biti iz Srebrenice, da tu živi. Znači jedan od kriterijuma treba da bude da kandidat živi u Srebrenici sa porodicom”, istakao je Cvjetin Maksimović, predsjednik Opštinskog odbora PDP-a u Srebrenici.

Dodikov prijedlog podržalo je i udruženje građana “Istočna alternativa”. Iako sumnjaju da će na kraju pasti dogovor, na ovaj način bi, kažu, većinski srpski narod dobio mogućnost da ostvari ravnopravnost u opštini gdje 16 godina ima podređen položaj. Sličnog razmišljanja su i u Srpskoj demokratskoj stranci. Ne pričaju o imenu eventualnog kandidata ali su saglasni da je jedinstvo i neophodno.

“Srpske političke partije moraju da shvate, za razliku od prošlih izbora, da će razjedinjene ako izađemo na izbore da ćemo izgubiti skupštinsku većinu kao što se to desilo na prošlim izborima. Od predsjednika RS očekujem da to ne bude samo deklarativna izjava nego da SNSD u Srebrenici pređe sa riječi na djela”, rekao je Momčilo Cvjetinović, predsjednik opštinskog odbora SDS-a u Srebrenici.

Milorad Dodik pozvao je juče sve srpske partije da se okupe oko jednog kandidata za načelnika opštine da bi na ovu funkciju bio izabran Srbin. Dodik i danas za ATV tvrdi da bi srpsko jedinstvo u Srebrenici omogućilo da se prekine spirala lošeg položaja Srba u ovoj opštini.

“Srebrenica sa porukama koje su do sada odaslate bila je više u funkciji satanizacije Republike Srpske i srpskog naroda a ne u funkciji istine. U Srebrenici nikada nisu uvažavane srpske žrtve i nikada nije pričano o temama da za zločine odgovaraju svi a ne da se samo zbog stereotipa koje su stranci i političko Sarajevo nametnuli samo satanizuju jedni”, naglasio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Aktuelni načelnik opštine Ćamil Duraković kaže da će se opet kandidovati – a podršku mu je početkom mjeseca dao opštinski odbor Stranke demokratske akcije. Na svom fejzbuk profilu nedavno su objavili da je došlo pitanje odluke hoće li Srebrenica, kako pišu, zauvijek otići u ruke onih koji su počinili genocid. Pozivaju građane Srebrenice da se registruju i da, kako navode, “Glasaju za Srebrenicu”. A iz obrasca se stiče utisak da se mogu registrovati i oni koji trenutno tamo ne žive.

(24)This post has been seen 921 times.

OVAJ PUT JE PREŠAO SVE GRANICE: Dodik udario na Srebrenicu… Pogledajte šta je uradio

| Slider, Vijesti |
About The Author
-