Ovo je posljednja fotografija Mande

Napustila nas je još jedna legenda srbijanskog glumišta, Milorad Mandić Manda. Preminuo je u 56. godini, na pretpremijeri dječje predstave “Petar Pan”.

Samo desetak minuta prije početka predstave, Manda se fotografisao sa svojim kolegama, obučen u kostim Kapetana Kuke. Povodom iznenadne smrti velikog glumca, saopštenjem se oglasilo i pozorište “Boško Buha” čiji je Manda bio upravnik:

“Pišemo ove riječi, ali sve vreme očekujemo da se on pojavi i da baci pogled da vidi kako smo to sročili. Teško je povjerovati da se to neće dogoditi. Kažu da najveći umiru na sceni. Mi znamo da je on bio najveći. Nikada nismo mogli da idemo u korak sa njim, morali smo da trčimo. On bi za jedan dan uradio koliko niko od nas ne može da zamisli, a svakog dana je dolazio u Buhu sa onoliko snova koliko ljudi nemaju ni za cijeli život. U njegovom srcu je bilo toliko želja i ljubavi da ono ni samo nije moglo da ga isprati. Manda je zaspao u kostimu Kapetana Kuke, ali mi znamo da je on bio Petar Pan, vječiti dječak koji je mnogo želio, mnogo sanjao i koji je neprestano letio. Zato ipak i dalje ne vjerujemo da nije više sa nama, i obraćamo mu se direktno, jer znamo da može da nas čuje: Mando, hvala ti, volimo te i čuvat ćemo te! I čuvat ćemo naše pozorište!”, piše u saopštenju.

(21)This post has been seen 677 times.

Ovo je posljednja fotografija Mande

| Magazin, Slider |
About The Author
-