OVO JE ŠOKIRALO SRBIJU: Snaha se udala za svekra… Pogledajte zašto se razvela od supruga…

Srbija je zabilježila jedan nesvakidašnji slučaj. MM se odlučila razvesti od svog vjenčanog supruga i sporazumno se udati za svog supruga. Kao razlog navodi se da je svekrova penzija koja iznosi 800 eura.

No, zanimljivo je da u Srbiji nisu rijetki ovakvi slučajevi, naprotiv, sve više ih je. Ljudi im pribjegavaju kako bi si osigurali financijsku stabilnost. Po zakonu, niti jedan matičar ne bi trebao odobriti ovakav brak bez prethodne dozvole suda, ali u praksi je često drugačije. M.M. se razvela od muža kada se vratio iz inozemstva i nije uspio pronaći sezonski posao, a odmah se preudala za svekra.

“Muž bez posla, ja bez posla. Živimo od svekrove mirovine. Sjeli smo da se dogovorimo, ja ću brinuti o njemu dok ne umre, drugo se ništa nije promijenilo”, posramljeno priča M.M.“ Kako kaže, između nje i svekra se nije nikada ništa dogodilo, osim poštovanja. Spava sa svojim sada ‘nevjenčanim’ suprugom.

Sve je kao ranije osim ‘papira’, u selu se kako kaže samo ‘šuška’ o njihovom slučaju. Ona ističe da je šteta da propadne penzija koja nije mala budući da ni ona ni muž nisu zaposleni.

(148)This post has been seen 1267 times.

OVO JE ŠOKIRALO SRBIJU: Snaha se udala za svekra… Pogledajte zašto se razvela od supruga…

| Slider, Šokantno |
About The Author
-