Ovo je žena koja se pokušala zapaliti ispred zgrade Vlade BiH

Medžiba Halilović iz Zenice, zbog neimaštine i neuslovnog mjesta stanovanja, danas se pokušala zapaliti ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Srećom, brzom reakcijom pripadnika policije, spriječen je tragičan ishod.

Halilovićeva od ponedjeljka protestvuje pred zgradom FBiH, javljaju Nezavisne, a juče je otpočela i štrajk glađu. Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao dežurnog u Operativnom centru MUP-a KS, no on nije imao više informacija; izjavu smo pokušali dobiti i iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, no i oni su nam rekli da nemaju više detalja o slučaju.

Halilovićeva tvrdi da je samohrana majka troje djece i da već osam godina živi u socijalnom stanu koji je izuzetno neuslovan za život: „Prijete mi stalnom deložacijom jer taj stan trebam plaćati 40 KM a moja mjesečna primanja su 130 KM”, rekla je Halilovićeva rano jutros, prije nego što se pokušala zapaliti.

Dodala je da je jedan od nasljednika porodične kuće koja je stradala u poplavama, te da je to mjesto proglašeno crnom zonom na kojem se više ništa ne može ni praviti.

„Tražim da mi daju ili kupe stan koji je uslovan za život. Boli me nepravda jer od ponedjeljka, od kada sam ovdje svi samo prolaze i okreću glavu”, rekla je Halilovićeva.

Nakon polijevanja benzinom i adekvatne intervencije policije, Halilovićeva je otišla na razgovor sa savjetnikom premijera.

(13)This post has been seen 931 times.

Ovo je žena koja se pokušala zapaliti ispred zgrade Vlade BiH

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-