Ovo nikako ne biste trebali raditi ujutro. A sigurno radite…

Doručak je, znamo, najvažniji obrok u danu. I dok svi znamo onu poznatu “Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, večeraj kao siromah”, ipak bi trebalo paziti koje namirnice jedete za prvi obrok u danu.

Osim da vam dan započne dobro te se u istom tonu i nastavi, kako ćete započeti dan nakon buđenja bitno je i zbog zdravlja, piše “Večernji“…

Jedete kao kralj za doručak

Doručak je, znamo, najvažniji obrok u danu. I dok svi znamo onu poznatu “Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, večeraj kao siromah”, ipak bi trebalo paziti koje namirnice jedete za prvi obrok u danu. Svakako je poželjno izbjegavati za doručak jesti ugljikohidrate jer će vas ubrzo “učiniti” gladnima. Birajte namirnice koje sadrže proteine i vlakna, a siromašne su šećerima. Bijeli hljeb tako je jedna od namirnica koju biste trebali izbjegavati za doručak. Radije napravite voćni ili u kombinaciji s povrćem smoothie i obogatite ga orašastim plodovima.

Perete zube nakon doručka

Pranje zubi prvo je što biste trebali napraviti ujutro nakon buđenja. Nikako nemojte to odgađati do iza doručka. Iako možda mislite kako je pametnije oprati zube odmah nakon jela, a prije izlaska iz svoje kuće/stana, nije to najpametnija ideja. Ako pijete kahvu ili svježe cijeđeni sok od naranče za doručak, budite svjesni kiseline koju sadrže ti napici, a koja se zadržava u usnoj šupljini neko vrijeme nakon doručka. Ako odmah idete prati zube, to u kombinaciji može oštetiti caklinu zubi, a to ne želite riskirati, zar ne?

Budite se ranije da odradite trening

Vježbanje je zdravo i svakako biste ga trebali uvrsititi u svoju svakodnevnicu. No žrtvovati sate svog sna zbog treninga u ranim jutarnjim satima, nije dobra ideja. Našem je tijelu potreban kvalitetan i dostatan san. Premalo sna može imati loše posljedice na zdravlje, stoga imajte to na umu kada idući put poželite zoru dočekati van svog kreveta.

Tuširanje vrućom vodom

Jutro je vrijeme kada se trebate razbuditi, a ne uspavati. Stoga se ujutro tuširajte hladnom vodom, a ne toplom/vrućom jer to šalje signale našem tijelu da opusti mišiće. Zbog toga se možete osjećati još umornije i pospanije.

(55)This post has been seen 863 times.

Ovo nikako ne biste trebali raditi ujutro. A sigurno radite…

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-