OVO VRIJEDI PROČITATI: Kada insan umre i njegova rodbina bude zauzeta pokopom…

Poslanik s.a.v.s. je rekao: “Kada insan umre i njegova rodbina bude zauzeta pokopom a iznad njegove glave stoji jedan čovjek ugodna izgleda. Kada umrlog zakopaju taj čovjek dođe između zemlje i prsa preminulog. Poslije dženaze, svi ljudi se vrate kući a dva meleka, Munkir i Nekir, dođu do kabura i pokušaju da odstrane tog čovjeka kako bi mogli ispitivati umrlog o njegovoj vjeri u samoći. Ali taj čovjek lijepa izgleda kaže: “On je moj saputnik, moj prijatelj. Ja ga neću ostaviti samog ni u kom slučaju.

Ako ste poslani da ispitujete, radite svoj posao.. Ja ga ne mogu ostaviti sve dok ga ne predam u Džennet.” Nakon toga on se okrene svom umrlom drugu i kaže: “Ja sam Kur’an kojeg si učio, nekad glasno a nekad tiho. Ne brini. Nakon što te Munkir i Nekir ispitaju nećeš imati nikakve tuge..

” Kad se ispitivanje završi ovaj lijepi čovjek će sa Al­Mala’ul A’la (džennetskim melekima) za njega u Džennetu prirediti postelju od svile ispunjenu mirisom miska. Resulullah s.a.v.s je rekao: “Na dan suda, pred Allahom, ni jedan zauzimač neće imati veći status od statusa Kur’ana, ni Poslanik ni meleki.” (Buhari) Molim vas da proslijedite ovaj hadis jer je Resulullah s.a.v.s. rekao: “Proslijedite znanje od mene čak i ako je to samo jedna riječ.” Da nam se Allah dž.š. smiluje, uputi nas i oprosti….

(1525)This post has been seen 2713 times.

OVO VRIJEDI PROČITATI: Kada insan umre i njegova rodbina bude zauzeta pokopom…

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-