PANIKA U TUZLI: Objavljena vijest da je u bolnici, uprkos svim naporima doktora, bitku za život izgu

Djevojka mlađe životne dobi, koja je bila zaražena AIDS-om te se bavila prostitucijom, umrla je u tuzlanskom UKC-u 8. maja, saznaje Bportal.ba.

Njeno tijelo u besvjesnom stanju, pronađeno je u jednoj kući u blizini naselja Šićki Brod.

Nakon što je policiji javljeno da se u kući nalazi djevojka u besvjesnom stanju 7. maja, prevezena je vozilom Hitne medicinske pomoći u UKC Tuzla. Dan kasnije je preminula u ovoj ustanovi, potvrdio je za Bportal.ba Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Za Bportal.ba potvđeno je i to, da je djevojka bila registrovani narkoman, te da je u blizini petlje Šićki Brod, ‘radila kao prodavačica ljubavi’.

-Djevojka je bila zaražena AIDS-om, hepatitisom C, kao najgorim oblikom, a imala je i cirozu jetre. Njeni organi doslovno su bili u fazi raspadanja-potvrdio je za Bportal.ba izvor iz Tužilaštva TK.

Inače, poznato je da se na tuzlanskoj petlji Šićki brod već godinama okuplja grupa prostitutki, koja nudi usluge ‘prodaje ljubavi’. Riječ je o izuzetno prometnom magistralnom putu, koji povezuje Sarajevo, preko Tuzle do Orašja, a usluge prostitutki koristili su brojni putnici.

Bez sumnje, ovaj slučaj izazvat će paniku, ne samo u Tuzli, već i mnogo šire, a nameće se i logično pitanje, da li je neko od korisnika usluga nesretne djevojke, virus AIDS-a prenio dalje?

Prostitucija na petlji Šićki Brod odvija se pred očima javnosti na samo desetak kilometara od centra Tuzle, bez angažovanijeg pokušaja nadležnih da se to i spriječi. Nažalost, zabilježen je prvi smrtni slučaj, a kakve će posljedice on dalje izazvati, ostaje da se vidi.

(33)This post has been seen 781 times.

PANIKA U TUZLI: Objavljena vijest da je u bolnici, uprkos svim naporima doktora, bitku za život izgu

| Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-