PAPA ŠOKIRAO KONZERVATIVCE: Na Veliki četvrtak prat će noge izbjeglim muslimanima (FOTO)

Papa Franjo na Veliki četvrtak obavit će obred pranja nogu dvanaestero tražitelja azila u gradiću sjeverno od Rima. Sveti Otac na taj način iskazuje koliku važnost za njega ima prihvat izbjeglica u razvijenim zemljama.

 

 

Na obredu na Veliki četvrtak tradicija je da poglavar Katoličke Crkve pere noge dvanaestero osoba, kako je po Bibliji učinio Isus, opravši noge dvanaestorici apostola.

 

U posljednjih je par godina Franjo na Veliki četvrtak posjetio zatvor i ustanovu za hendikepirane osobe. Za razliku od svojih prethodnika, koji su mise s obredom pranja nogu dvanaestorici svećenika održavali po tradiciji u rimskoj bazilici sv. Ivana Lateranskog, Franjo je nastavio s običajem uvedenim u Buenos Airesu. Na veliko zgražanje konzervativnih katoličkih krugova kao novost je uveo pranje nogu muslimanskim vjernicima i ženama.

 

– Papa će otići u Castelnuovo di Porto (gradić sjeverno od Rima), gdje će se susresti s mladim tražiteljima azila – koji ondje žive u prihvatnom centru, izvijestio je u utorak monsinjor Rino Fisichella.

 

– To je jednostavan znak, ali puno govori – kazao je Fisichella.

 

Papa Franjo već mjesecima vrlo odlučno poziva europske zemlje da otvore granice izbjeglicama i da se bore protiv ksenofobije.

 

(22)This post has been seen 1049 times.

PAPA ŠOKIRAO KONZERVATIVCE: Na Veliki četvrtak prat će noge izbjeglim muslimanima (FOTO)

| Foto/Video, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-