Pedofil mislio da ide na sastanak sa djevojčicom (14), a sačekalo ga je NEPRIJATNO iznenađenje

‘Dark Justice’ je tim dvojice muškaraca koji preko društvenih mreža žele da razotkriju pedofile i na taj način zaštite djecu. Dejvid Henson (45) je bio samo jedan od brojnih osoba, koje su uhvatili.

Na sajtu za upoznavanje “Badoo” ova grupa je napravila lažni profil iza kojeg se navodno nalazila djevojčica Ana. Henson je počeo da se dopisuje s njom. Ona mu je u poruci napisala kako je na sajtu slagala da ima 18 godina i da zapravo ima 14, ali to Hensona nije omelo i on je bez problema nastavio perverznu komunikaciju, piše “24sata“.Ova grupa je na taj način došla do mnogo dokaza, koji su dovoljni za dalju istragu, ali se trude da ugovore sastanak. Ono što je njihov princip je da nijednog trenutka ne počinju razgovor seksualnom konotacijom i vrlo su uzdržani u tom smislu. Henson je bio jedan od onih koji se pojavio na dogovorenom sastanku, a u rancu su mu se nalazili kondomi i četkica za zube.

Kako su se u porukama dogovorili, on bi prespavao kod nje, pošto su njeni roditelji bili odsutni. Međutim, umjesto Ane, Hensona je sačekala ekipa “Dark Justice”. Oni su već ranije prijavili policiji prepisku, koju su imali s Hensonom, a onda su ga pozvali i na dan sastanka. Tokom kratkog intervjua, koji rade sa svakim ko se pojavi na sastanku, Henson se pravdao kako nije imao namjeru da ima s**s sa djevojčicom, a u jednom trenutku je kolabirao od količine stresa.

Hejnsona je sud kaznio trogodišnjim društveno korisnim radom i desetogodišnom prevencijom.

Portparol Nacionalnog udruženja za borbu protiv nasilja nad djecom (NSPCC) je rekao da razumije različite grupe ljudi, koje žele da zaustave prestupnike, ali da bi to trebalo da ostane u rukama nadležnih institucija.

– Ovo može da dovede do većih problema, može ugroziti kako počinioca, tako i žrtve i policijsku istragu. Znamo da je onlajn dopisivanje ogroman problem, osim ako se policija ne opremi za borbu protiv kriminala, koji se pojavio i u tim kanalima. Mi smo više puta upozoravali i pozivali provajdere i vlasnike društvenih mreža da preuzmu veću odgovornost, kako bi osigurali mlade ljude i zaštitili ih od potencijalnih prestupnika – saopštili su iz NSPCC.

Kako navodi grupa “Dark Justice” oni nisu nasilni i nije im cilj da povrijede prestupnike, nego da zaštite nevine žrtve. Sve što pronađu oni predaju policiji na istragu i, kako kažu, ne sprovode pravdu, samo pomažu.

 

(1)This post has been seen 745 times.

Pedofil mislio da ide na sastanak sa djevojčicom (14), a sačekalo ga je NEPRIJATNO iznenađenje

| Slider, Vijesti |
About The Author
-