Pet grešaka koje prave slobodne djevojke

Možda nije problem u tome što su svi muškarci isti. Problem se možda krije u vama…

1. Mislite da se muškarcima sviđa određeni tip žena

Ako idealizirate određeni tip žene, vjerovatno ćete misliti da i muškarci misle isto kao i vi. Međutim, niste u pravu. Kada su žene u pitanju, muškarci imaju različite ukuse, a što je još važnije, ne vole površne žene. Njima je najvažnije da se žena dobro osjeća u svom tijelu i da je sigurna u svoj izgled i inteligenciju. Ako i sami imate ovaj problem, obavezno radite na stvaranju jačeg samopouzdanja.

2. Upoređujete se s drugim ženama

Upoređivanje je nešto najgore što možete raditi, jer obično završi omalovažavanjem vlastitog izgleda i vrijednosti. Bez obzira smatrate li da ste bolji ili lošiji od druge osobe, negativnost i ljubomora rezultirati će nesigurnostima i nedostatkom ljubavi prema sebi. Počnite drugačije gledati na osobe oko sebe. Fokusirajte se na njihove (ali i svoje) dobre i lijepe strane. Ne ustručavajte se dati kompliment pa ćete i sebe vidjeti u boljem svjetlu.

3. Vjerujete kako ne možete biti svoji kako biste se nekome svidjeli

Najveći problem je kada mislite da niste dovoljno dobri i da morate glumiti kako biste privukli pažnju muškarca koji vam se sviđa. Međutim, jedini način da stvorite trajnu, održivu i bezuvjetnu vezu punu ljubavi je da budete ono što jeste. Ništa drugo ga neće zadržati pored vas. Dajte sebi šansu da budete veseli i opušteni. Ne postoji ništa privlačnije od žene koja je svjesna koliko vrijedi i koja zna šta hoće.

4. Zacrtali ste kakav treba biti vaš idealan muškarac

Sigurno je najbolje pronaći partnera koji vam odgovara u svakom mogućem pogledu. Međutim, vjerovatnost za to je minimalna. U glavi možda imate sliku kakav bi on trebao biti i ne želite ništa drugačije od toga. Umjesto da se fokusirate na njegov fizički izgled, obratite pažnju na njegove osobine. Njegova strast i ambicije su mnogo važnije od super posla kojim se bavi. Umjesto savršenih fizičkih atributa, potražite muškarca koji posjeduje razvijen i otvoren duh. Fokusirajte se na kvalitete koje se kriju ispod površine jer će upravo one utjecati na vaš zajednički život.

5. Vaša mora biti zadnja

Igranje igrica nije zabavno na duge staze i samo stvara osećaj nepovjerenja i konkurencije u vezi. Kada između partnera vlada vječita borba ko će voditi glavnu riječ, mora postojati i strah od ranjivosti. To je zato što smatrate da jedino kontrolom i dosljednošću možete dokazati svoju nadmoć. Međutim, ono što će se dogoditi je to da će on postati nezainteresiran i otići, a vi ćete ostati slomljenog srca. Umjesto toga, pokušajte biti na istoj strani, pronaći kompromis i oboje jednako davati i primati. Uostalom, ako pokušate, shvatit ćete da je odličan osjećaj diviti se, ali i biti predmet divljenja.

(51)This post has been seen 947 times.

Pet grešaka koje prave slobodne djevojke

| Život i stil |
About The Author
-