Pet mračnih tajni Marilyn Monroe

U historiji šoubiznisa ne postoji poznatija plavuša od nje, a opet malo se zna o pivatnom životu Marilyn Monroe.

Ovih pet činjenica o životu vječitog s**s simbola vjerovatno niste znali.

1. Majka joj je bila psihički bolesnik

Gladys Baker bila je teški psihički bolesnik, a njena kćerka koja se željela napraviti karijeru u Hollywoodu svima je govorila da je mrtva.

Norma Jean Baker, kako se legendarna plavuša zapravo zvala, djetinjstvo je provela u udomiteljskim porodicama, a kada bi provodila vrijeme s majkom kao djevojčica to joj je priredilo više trauma nego veselja.

2. Imala je Elektrin kompleks

Marilyn zapravo nije znala ko je njen pravi otac iako je to službeno bio Martin Mortensen, tadašnji suprug njene majke i to joj je zadavalo mnoge probleme.

Clark Gabel je bio kolega i čovjek u kojem je vidjela svog oca. Na nesreću, Gabel je umro za vrijeme snimanja njihovog zajedničkog filma, a Marilyn se do smrti od toga nije oporavila.

3. Od legendarne scene do noćne more

Legendarna scena podizanja haljine u kojoj plavuša izgleda sretno zapravo je prava noćna mora.

Scena je snimljena usred New Yorka, a prolaznici su trubili i zviždali. To nije oduševilo njenog tadašnjeg supruga Joea DiMaggia koji ju je navodno nakon snimanja prebio u hotelskoj sobi. Razveli su se mjesec dana nakon toga.

4. To nije bila ‘prava’ ona

Uz svo blještavilo i glamur, Marilyn je zapravo bila jako tužna i nesretna, a malo ko ju je poznavao u punom smislu te riječi.

5. Njeno samoubistvo nema smisla

Iako javnost misli kako se ubila, mnogo ljudi ipak tvrdi da je riječ o ubistvu,

Kao prvo, ona se te večeri čula s Joeom DiMaggiom Jr. koji je rekao da je bila vesela i opuštena.

Kao drugo, pronašla ju je domaćica koja je više puta mijenjala iskaze.

Isto tako, iako je navodno popila čak 40 tableta nigdje nije bilo čaše s vodom. Ona se navodno misteriozno pojavila tek kasnije.

Također, patolog koji je radio obdukciju nije radio testove kojima bi se saznalo na koji su način tablete ušle u njen organizam, a masnice koje su bile na njenom tijelu odjednom su nestale.

 

 

(61)This post has been seen 759 times.

Pet mračnih tajni Marilyn Monroe

| Magazin, Slider |
About The Author
-