PET RAZLOGA ZAŠTO SE MUŠKARCI EMOTIVNO POVLAČE

Emotivno povlačenje muškaraca je bolest modernog doba. Priča je uvijek manje-više ista: počnete se viđati, sve se čini super, oboje razvijete osjećaje i… On ipak shvaća da mu to ne odgovara.

Žena i dalje razvija osjećaje, a muškarca razvija taktike kako da pobjegne. Neodgovaranje na poruke je samo jedna od “taktika”, a iako je to idealna prilika da se naljutimo na frajera koji to radi, postoji i druga strana priče. Muškarci se ne povlače zato što su zli nego zato što im to dolazi prirodno. Ovo su najčešći razlozi:

Osjećaji im teško padaju

Muškarci su emotivna bića, ali za razliku od žena, te im emocije često ne odgovaraju. Frajer koji je navikao biti slobodan i ne osjećati obavezu prema ikome može se vrlo lako prestrašiti kad osjeti da bi mu ta sloboda mogla pobjeći. Zato često bježe od svojih osjećaja i zatvaraju se, piše “Index“…

Ne znaju kako napraviti tranziciju

Svaki muškarac koji se prepustio osjećajima zna da to nije ništa strašno, ali problem je u tome što mnogi muškarci nikad ne dođu do te faze. Izvana im se čini strašno i ne pada im na pamet zaviriti unutra, ma koliko ih drugi uvjeravali da je na drugoj strani i dalje sve u redu.

Treba im vremena

Prosječnom muškarcu treba više vremena da razvije osjećaje nego što treba prosječnoj ženi. Problem je u tome što žene vrlo često žele da se obje stvari događaju u isto vrijeme pa vrše pritisak na frajera. Prosječni muškarac na pritisak rijetko reaguje dobro, pa kao taktiku bira povlačenje.

Treba im još vremena

Čak i kad se naviknu na novonastalu situaciju, muškarci i dalje žele zadržati osjećaj slobode. Ako dobiju osjećaj da ih žena guši, vrlo se lako mogu vratiti na staro i početi bježati od bilo kakvih obaveza.

Treba im dobar primjer

Postoje muška društva u kojima je stabilna veza znak slabosti i primjer dosadnog života. Ako frajer oko sebe ima ljude koji zagovaraju slobodu i generalno su protiv veza, teško će se othrvati njihovom uticaju. Muškarcima koji se boje veza treba pozitivan primjer – bez toga će od muhe raditi slona, a upravo se takvi muškarci najčešće emotivno povlače.

(85)This post has been seen 3611 times.

PET RAZLOGA ZAŠTO SE MUŠKARCI EMOTIVNO POVLAČE

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-