PIJTE ČAŠU POSOLJENE VODE SVAKOG JUTRA: EVO ŠTA ĆE SE DESITI!

Naučnici su saglasni da čaša posoljene vode izuzetno povoljno utiče na ljudsko tijelo.

To su gutljaji čiste detoksikacije koja pomaže tijelu da se samo regeneriše. U Indiji je od davnina poznata praksa ispijanja posoljene vode svakog jutra, a zapadni svijet je tu ideju odbacio pod pretpostavkom da je so štetna za čovjekovo tijelo. “Caka” je u tome da vodu treba da posolite prirodnom, čistom morskom solju. U tom slučaju je njen zdrav efekat zagarantovan, piše “Dnevni“…

Samo neke od mnogih dobrobiti ispijanja posoljene vode su uravnoteženost šećera u krvi, osnaživanje kostiju, regulacija metabolizma, jačanje imuniteta, jačanje hormonskog balansa, povoljan uticaj na proširene vene i još mnoge druge. Čaša posoljene vode ima nutricionističku vrijednost i zato što je bogata mineralima koje tijelo brzo prepoznaje i veže za sebe.

Pozitivni joni soli vežu se uz negativne jone molekula vode i obrnuto. Rezultat je nova struktura koju tijelo izvrsno apsorbuje. Voda time više nije čista voda, a so nije samo so. Kombinacija je melem za vaše zdravlje. Sve što treba da uradite je da uzmete čašu čiste mlake vode i da u nju stavite jednu kašičicu morske soli.

Evo tek nekoliko razloga zašto bi to trebalo da radite:

1. Hidratacija

Nutricionista Met Stoun ističe da ako pijete samo vodu za hidrataciju tijela, možete i da pretjerate pa tijelo postaje prepunjeno tečnošću. Umjesto čiste vode savjetuje upravo ovakvu – posoljenu, jednom dnevno.

2. Probava

Ako imate problema s probavom, čaša posoljene vode tome će da stane na kraj. Posoljena voda pokreće enzime koji ubrzavaju probavni trakt. Ukoliko pijete takvu čašu zdravlja svakog jutra, vrlobrzo ćete da primjetite pozitivne promjene i izregulisanu probavu.

3. Nestanak nesanice

Minerali soli smiruju nervni sistem. Zato, ako imate problema s nesanicom, ova čaša će blagotvorno da utiče na taj problem i barem će da ga ublaži. Bolje ćete da spavate.

4. Detoksikacija

Riječ je o čaši čiji sadržaj deluje antibakterijski. Kako je već spomenuto, posoljena voda izbacuje otrove iz tijela i riješava se suvišnih bakterija koje štete vašem organizmu.

5. Zdravlje kostiju

Vrlo je popularna teorija da alkali minerala soli pogodno utiču na probleme s kostima, naročito onima koji imaju problema s osteoporozom.

6. Blagotvoran uticaj na kožu

Ako želite nežan odsjaj čiste kože, posolite čašu vode i ne oklijevajte. Detoksikacija je povezana s ovim efektom, koža će vam blistati.

7. Bogat izvor minerala

Sve prethodne tačke u vezi su, između ostalog, sa informacijom o bogatstvu minerala u soli i njihovoj pozitivnoj korelaciji s vodom i njenim blagotvornim efektima. Minerali su osnova nutricionizma i zdravlja, zato ne dvoumite se i isprobajte ovaj recept.

 

(35)This post has been seen 907 times.

PIJTE ČAŠU POSOLJENE VODE SVAKOG JUTRA: EVO ŠTA ĆE SE DESITI!

| Porodica i zdravlje, Slider |
About The Author
-