PITALI SU NIKOLU TESLU ZAŠTO SE NIJE OŽENIO: Njegov odgovor je poražavajući za sve žene

Nikola Tesla objasnio je zašto se nije nikada ženio davne 1924. godine u ekskluzivnom intervjuu za Galveston Daily News.

Tesla je najprije istakao da je žena superiornija u odnosu na muškarca, ali da je to bilo nekad. Danas je, navodi naučnik, takva žena nestala, a na njeno mjesto “došla je žena koja misli da je njen glavni uspjeh u životu u tome da se što više izjednači s muškarcem, oblačenjem, glasom i postupcima, u sportovima i dostignućima svake vrste”.

“Žene postaju jače od muškaraca, i fizički i mentalno. Svijet je iskusio mnoge tragedije, ali po mom mišljenju najveća od svih tragedija je sadašnje ekonomsko stanje, u kom se žene takmiče s muškarcima, i u mnogim slučajevima zaista i uspjevaju da zauzmu njihovo mjesto u profesijama i industriji. Ova rastuća tendencija žena da bace muškost u sjenku predstavlja znak propadanja civilizacije”, rekao je Tesla.

On je tada dodao da su sva dostignuća muškaraca bila inspirisana i nadahnuta ljubavlju prema ženi, ali da su žene umjesto pobjednica postale žrtve.

“U njenom životu nema zadovoljstva. Ambiciozna je, često preko svojih prirodnih sposobnosti, da dostigne sve što želi. Žene prečesto zaboravljaju da ne mogu sve da budu primadone i filmske zvijezde”, rekao je Tesla.

Naučnik iz Smiljana istakao je i da će zbog toga naša civilizacija potonuti u stanje koje nalazimo kod pčela, mrava i drugih insekata – u kom se mužjaci bezobzirno ubijaju. “U toj matrijarhalnoj imperiji biće zavedena ženska pravila”, naveo je Tesla.

(46)This post has been seen 1191 times.

PITALI SU NIKOLU TESLU ZAŠTO SE NIJE OŽENIO: Njegov odgovor je poražavajući za sve žene

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-