POČINJE RAT ZA REPUBLIKU SRPSKU: Najava hapšenja Milorada Dodika, ukidanje imena Srpskoj kao i njenog postojanja, uvod je u nove ratne sukobe…

Lider SDA Bakir Izetbegović zveckanjem lisicama i najavom uhićenja Milorada Dodika i ostalih organizatora referenduma u RS službeno je zapištao za početak rata za Srpske, piše u ponedjeljak “Srpska Telegraph”.

 

List navodi da politički i vojni Analtičari smatraju da se Izetbegović sada nameračio da Srbima u RS zabrani proslavu blagdana, a da će mu sljedeći korak biti ukinuti ime Srpske, a zatim i samo njeno postojanje, što će biti uvod u nove ratne sukobe.

Analitičar Branko Radun navodi da Izetbegović konstntno podstrekava nove ratne sukobe.
– Pune dvije decenije nikome nije smetala proslava Dana Srpska, ni međunarodnoj zajednici, ni muslimanima, ni Hrvatima … Sada Ustavni sud BiH donosi ovu sramnu odluku i to sve pod pritiskom Bakira Izetbegovića. Krenuo je u obračun sa RS, sljedeći Bakirov korak je ukidanje njenog imena, a zatim i nje same. Na taj način on udara i na Srbiju – tvrdi Radun.

Vojni Analtičari momir Stojanović kaže da je novi građanski rat u BiH vrlo moguć.

– Ukoliko Izetbegović radikalizuje svoje prijetnje Dodiku i RS, te za to osigurati podršku stranih sila, mogućnost novih sukoba je vrlo realna. Izetbegović se financijski oslanja na Tursku i Saudijsku Arabiju, a politički na SAD. Njima je u interesu da RS više nema. S druge strane, Srbi su se krvavo borili za RS i oni će to braniti svim sredstvima – navodi Stojanović.

 

izetbegovic-dodik-rat

Web-tribune.com

(5947)This post has been seen 27963 times.

POČINJE RAT ZA REPUBLIKU SRPSKU: Najava hapšenja Milorada Dodika, ukidanje imena Srpskoj kao i njenog postojanja, uvod je u nove ratne sukobe…

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-