Pogledajte šta je Džeko rekao o reprezentaciji nakon kritika da…

Bh. reprezentacija danas je osvojila Kirin kup nakon pobjede u finalu protiv selekcije Japana rezultatom 2:1.

U Japanu je naša selekcija bila u dosta izmjenjenom sastavu, jer selektor Mehmed Baždarević nije poveo igrače koji čine okosnicu tima. Iako su svi vjerovali da smo autsajderi, na kraju su momci koji su dobili poziv opravdali to i kući se vraćaju sa prvom titulom naše reprezentacije u historiji. Nakon današnjeg finala preko svog zvaničnog Facebook profila oglasio se i Edin Džeko koji je svima poručio da je u dresu reprezentacije uvijek davao, te da će uvijek davati hiljadu posto.

Poruku Edina Džeke prenosimo vam u cjelosti: “Momcima koji su igrali u Japanu želim čestitati na velikom zalaganju i sjajnom rezultatu.  Selektoru Baždareviću također, pogotovo jer je uspio proširiti spisak kandidata za kvalifikacije.  Jasno je kako nam je svaki igrač potreban, s obzirom na to da nam je cilj zajednički – plasman na SP, a momci u Japanu su pokazali da se na njih mora i može ozbiljno računati. Posljednjih dana bilo je raznih komentara, zlonamjernih i negativnih i uvijek će ih biti, šta god da uradimo ili ne uradimo. Već odavno je to postalo sastavni dio mog života, zapravo naših života i svaki sportista se mora nositi sa tim.

Za reprezentaciju sam uvijek davao i davat ću hiljadu posto i igrat ću dok god me selektor poziva i stavlja u igru.  Ponosan sam što sam kapiten i najbolji strijelac BiH svih vremena, a ponosan sam i na momke koji su osvojili Kirin kup.

Svi zajedno, momci koji su igrali u Japanu, ali i mi, koji smo godinama dio bh. selekcije, činimo jedan tim, JEDNU PORODICU i imamo samo jednu zajedničku želju – usrećiti sve navijače zajedničke nam domovine i plasirati se na još jedno veliko takmičenje. Samo zajedno to možemo i učiniti! Selektoru i ekipi koja je igrala u Japanu želim još jednom čestitati na odličnoj igri i velikoj borbi. Svaka čast! Idemo dalje, sve do Rusije!”.

(5)This post has been seen 765 times.

Pogledajte šta je Džeko rekao o reprezentaciji nakon kritika da…

| Bosna i Hercegovina, Slider, Sport |
About The Author
-