POKRENUT PLAN TRANSFORMACIJE EU I TIHE OKUPACIJE DRŽAVA ČLANICA, BEZ IJEDNOG ISPALJENOG METKA: Han zagovara evropsku konfederaciju i sopstvenu vojsku!

Europski povjerenik za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn želio bi transformaciju EU i “evrpsku konfederaciju” koja bi imala vlastitu vojsku.

 

 

“U pitanju je obrana, ali i djelotvorna vanjska granica”, poručuje Han u intervjuu bečkom dnevniku ‘Prese’.

 

On ocjenjuje da je neophodno da Unija ima obrambenu snagu kako bi jamčila sigurnost svojim građanima, sigurnost da mogu živjeti u slobodi.

 

Dosadašnja EU je, prema njegovim riječima, “konstrukcija lijepog vremena”, koja je usmjerena prema unutra, a pri tom je previdjela način na koji se svijet razvio izvana.

 

Han je naglasio da je EU dospjela na prekretnicu.

 

“Moramo sebi postaviti pitanje da li želimo biti labava ekonomska zajednica sa priključenom slobodom putovanja, ili jedna europska konfederacija s vanjskom i sigurnosnom politikom. Ja sam za ovo posljednje. Politička konstrukcija za sve vremenske prilike ne može biti samo meka snaga, već mora razviti i snažne mjere. Zbog toga nećemo moći izbjeći zajedničku europsku obrambenu i sigurnosnu strukturu, uključujući vojsku “, uvjeren je Han.

 

Upitan što bi to značilo za zemlje poput Švedske i Austrije koje su do sada išle putem neutralnosti, on je odgovorio da će diskusija o tome morati biti vođena.

 

“Moramo ponovno preuzeti punu kontrolu nad našim vanjskim granicama”, dodao je austrijski političar.

 

Vezano za terorističke napade, on je kazao da se i dalje ne osjeća nesigurno u Bruxellesu.

 

“Vidim tu situaciju više kao izazov. To je jedna nova prijetnja na koju mi, kao Europa, moramo adekvatno odgovoriti “, zaključio je europski povjerenik.

(Tanjug)

(81)This post has been seen 2459 times.

POKRENUT PLAN TRANSFORMACIJE EU I TIHE OKUPACIJE DRŽAVA ČLANICA, BEZ IJEDNOG ISPALJENOG METKA: Han zagovara evropsku konfederaciju i sopstvenu vojsku!

| Skandal, Slider |
About The Author
-