Policija ustanovila: Uvredljive letke protiv načelnika Efendića dijelio kandidat sa liste SDP-a

Policija je utvrdila ko je na području općine Novi Grad Sarajevo dijelio letke protiv načelnika te općine Semira Efendića.

Kako je saopćeno iz Općinskog odbora SDA Novi Grad, u protekla dva mjeseca na više lokacija u toj općini građani su na svoje adrese dobili nepotpisane letke uvredljivog sadržaja protiv načelnika općine Semira Efendića. Načelnik je o ovome obavijestio javnost i ukazao na Općinski odbor SDP-a kao organizatora ovih nezakonitih aktivnosti.

-Informacije da SDP Novi Grad stoji iza ovih aktivnosti i antikampanje protiv načelnika Efendića potvrdile su se kao tačne, nakon što su pripadnici Treće PU priveli osobu koja je dijelila ove letke. Na Alipašinom Polju policajci su 27. juna priveli Fajika Prašovića i protiv njega pokrenuli prekršajnu prijavu pred nadležnim Općinskim sudom zbog osnova sumnje da je počinio prekršaj iz člana 8. Stav 3, tačke 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – saopćili su iz SDA Novi Grad Sarajevo.

Ističu da je Prašović, protiv kojeg je pokrenut prekršajni postupak zbog dijeljenja propagandnog materijala, prema potvrđenim listama za predstojeće lokalne izbore kandidat SDP-a za Općinsko vijeće Novi Grad na poziciji broj 34.

-SDP Novi Grad još nije prebolio poraz sa proteklih općinskih izbora i gubitak pozicije načelnika općine, te se poslije 12 godina očekuje još prljavija izborna kampanja i atak na zdrav razum građana izmišljanjem i plasiranjem različitih dezinformacija, navodno anonimnih, a iza kojih stoji Općinska organizacija SDP-a Novi Grad Sarajevo – saopćili su iz OO SDA Novi Grad.

(5)This post has been seen 719 times.

Policija ustanovila: Uvredljive letke protiv načelnika Efendića dijelio kandidat sa liste SDP-a

| Slider, Vijesti |
About The Author
-