Popularna pjevačica progovorila o teškoj bolesti: Operisala tumor na dojci, a onda ugradila silikone…

Tako sam jedne večeri poslije povratka iz grada, dok sam se tuširala, napipala kvržicu, odmah me je uhvatila panika…

 

 

Pjevačica Anabela Atijas samo je jedna od mnogobrojnih poznatih ličnosti koja je uspjela da se izliječi od raka dojke. Imala je samo 19 godina kada je operisala tumor na dojci, o čemu se ne libi da priča.

 

– U Švedskoj je zakonom propisano da žene starije od 30 godina moraju da idu na pregled, na mamografiju, a ja sam se družila sa djevojkama tih godina, koje su mi pričale o tome. Tako sam jedne večeri poslije povratka iz grada, dok sam se tuširala, napipala kvržicu, odmah me je uhvatila panika, probudila sam mamu, i sutra smo otišli na pregled, a u roku od dva dana su mi urađeni biopsija i operacija. Nekoliko mjeseci sam bila na hormonskoj terapiji i uspješno se oporavljala, jer je tumor otkriven na vrijeme, sve je prošlo bez posljedica – kaže Anabela.

 

Poslije toga ostala je u drugom stanju.

 

– Trudnoću sam dobro iznijela, ali nisam mogla da dojim Lunu. Poslije šest godina ugradila sam silikone, mada su mi ljekari savjetovali da to uradim i ranije. Psiha je mnogo bitna, ne predajte se bolesti, živite sa tim kao da je trenutan problem, koji će biti riješen – savjetuje Anabela.

 

Na kraju kaže da je nakon ove opake bolesti postala još jača.

(50)This post has been seen 803 times.

Popularna pjevačica progovorila o teškoj bolesti: Operisala tumor na dojci, a onda ugradila silikone…

| Magazin, Slider |
About The Author
-