PORODIČNA TRAGEDIJA BUBE IZ SERIJE LUD ZBUNJEN NORMALAN: Velika tuga sarajevskih umjetnika

Mnogi ne znaju za ovu tužnu priču…

Krajem ljeta 2010. godine život čuvene Rabije Bubić Bube iz gledanog serijala “Lud, zbunjen, normalan”, glumice Belme Lizde Kurt i njenog supruga, reditelja Aleša Kurta, promijenio se iz korijena jer je u tragičnoj nesreći nastradao njihov desetogodišnji sin Jan Isak.

Nasljednik poznatih umjetnika bio je u posjeti rodbini u Kanadi, piše Story.

On i njegova šezdesettrogodišnja rođaka krenuli su u vožnju kajakom, koji se zatim prevrnuo. Suprug nestale žene pozvao je policiju, nakon čega je uslijedila masovna potraga avionima i čamcima. Prevrnuti kajak ugledali su narednog dana u četiri sata ujutro, dok su tijela žene i njenog nećaka pronašli šest sati kasnije pored podvodnog grebena. Prevezli su ih u bolnicu, nakon čega je dječak preminuo od promrzlina, dok je žena smještena u bolnicu, prenosi “Doznajemo“.

“Molim vas, imajte razumijevanja. Ne bih želio ništa da govorim o tome, samo mogu da potvrdim da nam je sin poginuo”, bilo je sve što je neposredno nakon nesreće rekao Aleš.

Od tragedije koja je zadesila njihovu porodicu sarajevski umjetnici nisu govorili o gubitku sina, već su se okrenuli vaspitavanju svoje mlađe kćerke, Ume.

(1921)This post has been seen 18622 times.

PORODIČNA TRAGEDIJA BUBE IZ SERIJE LUD ZBUNJEN NORMALAN: Velika tuga sarajevskih umjetnika

| Magazin, Slider |
About The Author
-