POTRESNA ISPOVIJEST SAVE MILOŠEVIĆA: Poslije serije porodičnih tragedija koje su ga zadesile smogao snage i otvorio dušu

Savo Milošević je smogao snage i otvorio dušu poslije serije porodičnih tragedija koje su ga zadesile.

Za nepune tri godine Milošević je pretrpio tri teška životna udarca. Deda Savo, imenjak, preminuo je 2012. godine u zatvoru, godinu dana nakon što je u dvorištu porodične kuće ubio svog sina Stevu, Savinog oca, a rođeni brat Andrija je 2013. nastradao u saobraćajnoj nesreći.

– Ostali smo samo sestra i ja. Često o njima govorim. O svima njima. Jeste teško, ali to pominjanje doživljavam kao način da im produžim život – istakao je Milošević.

Poslednja u nizu tragedija bila je smrt brata Andrije.

– Bili smo veoma bliski. Prebacili su ga u Urgentni centar. Poslije petnaestak minuta, neko je izašao i rekao mi da je… Bio je mrtav. Trideset osam godina! Dokle, pomislio sam. Kod mene su sve priče komplikovane, pa i to što je moj deda ubio mog oca. Kasnije se ispostavilo da je bio nesrećan slučaj, pa mi je u neku ruku bilo lakše. Deda je izašao sa puškom, ali nije imao namjeru da ubije oca, već se sapleo, a puška je opalila. Nesrećan slučaj, ali poguban, jer u istom momentu čovjek gubi obojicu. Bio sam ljut na dedu. Ogorčen, kivan, bijesan – priznao je Savo u intervjuu za „Vreme“.

Milošević kaže i da je poslije svih tragedija morao i sam sebe da preispita.
– Otkud sad to, pitate se. Otuda što niko od nas sebe ne može da amnestira od odgovornosti. Ne od krivice, već od odgovornosti. Naravno da nisam kriv, ali jesam odgovoran. S obzirom na tragediju koja me je zadesila, iskreno da vam kažem, više se i ne usuđujem da mnogo planiram i da mnogo sanjam. Umjesto toga, svakoga dana se pomolim da svi moji, oni koji su ostali, ostanu zdravi. To mi je trenutno najveći san.

(263)This post has been seen 1511 times.

POTRESNA ISPOVIJEST SAVE MILOŠEVIĆA: Poslije serije porodičnih tragedija koje su ga zadesile smogao snage i otvorio dušu

| Magazin, Slider |
About The Author
-