POTRESNO! OTKRIVENA PRAVA ISTINA O PEDALINI SMRTI: Tek sada otkriveno kako su braću koji su se…

Vlasnik pedaline na Srebrnom jezeru nam je uporno nudio da je iznajmimo. Govorio nam je: “Djeco, ajdete na pedalinu, ajdete djeco, smanjiću vam cijenu.“ Iznajmili smo je za 300 dinara. Nisu nas pitali ni koliko imamo godina, niti su nam nudili pojaseve za spasavanje… Dok smo bili na jezeru, prvi je upao u vodu Nikola, a za njim je skočio Stefan, brzo su se udavili, ispričao je pred tužiocem P. M. (13), očevidac tragedije koja se dogodila 11. septembra na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, kada su se udavila braća Nikola (13) i Stefan (14) Petrović iz Trske.

Javni tužilac iz Velikog Gradišta obavio je razgovor sa 12 dječaka iz Trske koji su kobnog dana bili sa stradalom braćom. Dječaci su se utopili nakon fudbalske utakmice u Velikom Gradištu, na koju su išli zajedno sa direktorom njihove Osnovne škole “Karađorđe“ Zoranom Jovanovićem i trenerom Milošem Gajićem.

Poslije tragedije uhapšeni su i direktor i trener, kao i vlasnici pedaline, bračni par iz Niša Dragan i Milina Stanković.

Očevidac P. M. kazao je tužiocu da su poslije utakmice svratili na Srebrno jezero, a da su se trener, direktor i vozač autobusa odvojili.

– Šetali smo obalom i jedan čovjek, koji je iznajmljivao plave pedaline, pozvao nas je i njemu su prišla petorica dječaka. Iznajmili su i sjeli na tu plavu pedalinu. Mi ostali smo nastavili dalje da šetamo. Došli smo do jednog čovjeka koji je iznajmljivao crvene pedaline. U početku nismo htjeli da je uzmemo, ali vlasnik nas je ubjeđivao: “Djeco, ajdete na pedalinu, ajdete deco, smanjiću vam cijenu“ – pričao je P. M.

Pedalinu su iznajmili, kako je rekao, Nikola i Stefan Petrović, on i još dvojica.

– Bilo nas je petorica. Taj čovjek nas nije pitao koliko imamo godina, da li znamo da plivamo, da li smo na ekskurziji. Iznajmio nam je pedalinu za 300 dinara. Nije nas pitao da li ćemo da se kupamo, niti nam je ponudio pojaseve za spasavanje. Žena tog čovjeka je gurnula pedalinu u vodu i mi smo se popeli… – kazao je ovaj dječak.

Kasnije, nasred jezera, približili su im se dječaci sa plave pedaline i svi su se dogovorili da se kupaju.

– Sa crvene pedaline smo se svi kupali, i Stefan i Nikola Petrović. Oni su bili u vodi i držali su se za pedaline. Niko od nas nije znao da li Stefan i Nikola znaju da plivaju. Oni su potom izašli iz vode i popeli se na pedalinu, poslije njih ja, a poslije mene i ova dvojica koji su bili sa nama na crvenoj pedalini – naveo je P. M.

Za to vrijeme direktor i vozač su bili u kafiću na obali.

– Trener je dotrčao do obale, skočio u jezero i počeo da pliva prema nama. Pojavio se jedan čovjek sa pedalinom, koji je išao prema nama. Prvo je došao do trenera i oni su zajedno doplovili do mjesta gdje smo se mi nalazili… Kada smo se vratili na obalu, direktor nam je rekao: “Što ste išli u vodu?“ – rekao je očevidac.

Kako smo saznali, tužilac će predložiti da se odustane od gonjenja direktora i trenera, a da se nastavi krivično gonjenje vlasnika pedaline, supružnika Dragana i Miline Stanković. Oni se terete za teško djelo protiv opšte sigurnosti i prijeti im od tri do 12 godina zatvora.

(554)This post has been seen 9055 times.

POTRESNO! OTKRIVENA PRAVA ISTINA O PEDALINI SMRTI: Tek sada otkriveno kako su braću koji su se…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-