POTVRĐENO: Evo kakvu je kaznu dobio Tomo Spahović za ubistvo

Kantonalni Sud danas je donio odluku kojom se prihvata sporazum o priznanju krivice koji su potpisali Tužilaštvo Kantona Sarajevo i Tomislav Spahović, MMA borac, a koji je optužen za ubistvo Amila Geca.

Prema sporazumu MMA borac pristao je da mu se izrekne kazna zatvora od sedam godina i šest mjeseci za ubistvo Amila Geca.

Materijalni dokazi

S obzirom da je Spahović potpisao sporazum, Sud je odlučio da razdvoji postupak u odnosu na drugooptuženog Arlisa Nišića, a koji su u ovom predmetu tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda i nedozvoljeno držanje oružja. Prema riječima tužioca Igora Dubaka, Tužilaštvo KS pregovara i sa Nišićem o potpisivanju sporazuma o priznanju krivice.

Advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Spahovića i Nišića, u završnim riječima kazao je da je oštećeni Gec svojim ponašanjem i sam doprinio ovakvom razvoju događaja.

– Oštećeni je više puta osuđivan dok moj klijent nikada nije. Tužilaštvo je profitiralo ovim sporzaumom jer bi odbrana oslobodila Spahovića s obzirom da nisu imali ni pištolj kojim je izvršeno krivčno djelo, niti su pronađene barutne čestice. Niko od očevidaca nije prepoznao Spahovića kao izvršioca. Jedini čvrst dokaz je njegovo priznanje koje je on dao zbog grižnje savjesti i izrazio je kajanje zbog svega  što se dogodilo. Naime, oštećeni je kobne noći otišao kući i uzeo pajser, zovnuo četvoricu drugova te je napao Emira S., kojeg natjerao da zove Spahovića i Nišića da dođu, kazao je Mehmedbašić za Avaz.ba.

Tužilaštvo je prije izrcanja presude Sudskom vijeću uložilo materijalne dokaze a među kojima se nalaze zapisnici sa uviđaja, vještačenja, videozapisi, zapisnik sa obdukcije i slično.

Tomislav Spahović se tereti da je 22. aprila ove godine u ulici Nusreta Prohića, naselje Buća Potok, Sarajevo počinio krivično djelo ubistvo na način da je ispalio pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio Amil Gec, a koji je usljed zadobijenih povreda 23. aprila ove godine preminuo.

Istom optužnicom Arlis Nišić se tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda na štetu H.Š., kao i za nedozvoljeno nabavljanje i držanje oružja.

Kretanje osumnjičenih

Spahović je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih MMA (mješovita borilačka vještina) boraca u poluteškoj kategoriji, kome su mnogi prije ovog incidenta, predviđali blistavu karijeru. Nadimak mu je “The Beast” (Zvijer).

Spahović i Nišić su sedam dana nakon ubistva proveli u bjekstvu da bi se na koncu predali policiji.

Kamere postavljene na zgradu gdje se ubistvo dogodilo zabilježile su kretanje osumnjičenih te moment kada je ubijen Gec, odnosno kada je Tomislav Spahović ispalio najmanje pet hitaca u pravcu vozila u kojem se Gec nalazio. Na snimku se navodno vidi i momenat kada je Nišić ušao u zgradu u kojoj je stan Melise Musić, Spahovićeve prijateljice.

(301)This post has been seen 6504 times.

POTVRĐENO: Evo kakvu je kaznu dobio Tomo Spahović za ubistvo

| Slider, Vijesti |
About The Author
-