Potvrdili iz škole: Pokušaj otmice dječaka u Sarajevu, roditelji uznemireni, a policija negira

Ispred sarajevske Osnovne škole “Pofalići” u ponedjeljak navečer nepoznati muškarac je izlazeći iz bijelog kombija pokušao oteti jednog dječaka. Muškarac je kako saznajemo, izašao iz kombija i rekao dječaku da krene s njim, što je dječak odbio.

Iz Osnovne škole “Pofalići“ za Klix.ba su potvrdili ovu informaciju kazavši da se sve izdešavalo u poslijepodnevnim satima, odnosno nakon završene druge smjene u školi.

“Dječak se nakon ovog incidenta obratio razrednici, a ona i pedagog škole su odmah obavijestili policiju koja je izašla na mjesto i napravila zapisnik. Sada oni poduzimaju sve potrebne mjere kako bi se utvrdio identitet muškarca koji jepokušao otmicu djeteta”, kazala nam je direktorica OŠ “Pofalići“.

Naša sagovornica je dodala kako su sva djeca obaviještena o potencijalnim opasnostima, kao i upozorena da moraju paziti s kim razgovaraju i sjedaju u automobil. Dodala je također kako su roditelji uznemireni i plaše se za sigurnost svoje djece.

Kako saznajemo, u ovom mjesecu ovo nije prvi slučaj pokušaja otmice djece nakon završetka nastave u školi.

Slični slučajevi su zabilježeni na području općine Centar, tačnije u blizini škola u naseljima Podhrastovi i Bjelave.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) nisu nam mogli potvrditi da je prijavljen bilo kakav slučaj pokušaja otmice, a iz Policijske stanice (PS) Novi Grad čiji su pripadnici obavili uviđaj u ponedjeljak, nismo uspjeli dobiti odgovor.

(88)This post has been seen 3577 times.

Potvrdili iz škole: Pokušaj otmice dječaka u Sarajevu, roditelji uznemireni, a policija negira

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-