Povratnici očekuju nova ubistva u RS-u, vlastima treba incident

Policija u Vlasenici pretukla je Mehmeda Kuljančića i njegovog starijeg brata Harsudina. Ovo je treći put da je Mehmed pretučen, u posljednjih godinu dana, piše Patria.

 

Među povratnicima u Republici Srpskoj može se čuti kako se pribojavaju novih ubistava. Vlastima u RS, sigurni su, treba incident kako bi pažnju odvukli sa teške ekonomske situacije. Pokušavaju isprovocirati nekog od povratnika da napravi incident, koji bi bio okarakterisan kao teroristički napad.

Povratnici vjeruju da su obavještajne službe istu metodu primijenile i u slučaju kada je Nerdin Ibrić ubio policajca u Zvorniku. Detalji ubistva nikada nisu prikazani u javnosti. Slučaj se sve vrijeme u javnosti pominje kao teroristički napad.

Prvi put Mehmeda je pretukla grupa od 30-ak Srba, u julu prošle godine, pored dva policijska automobila. Policajci nisu reagirali na incidnet. Dva mjeseca kasnije ponovo je napadnut.

Mehmed je ispričao da je policija njega i njegovog brata jučer ponovo privela, jer ih je navodno neko prijavio da su brzo vozili, toliko da su gume na njihovom automobilu škripale.

Privredeni su u policijsku stanicu u Vlasenici. Prije toga pretukli su ih specijalci. Policija ih je nasavila tući i u stanici.

Mehmed Kuljančić je ranije rekao za Patriju da je siguran da iza svega stoji politika.

– Pokušavaju me izazvati da napravim neki incident, kako bi onda mogli kazati kako su bošnjački povratnici ekstremisti i kako bi ovdašnjoj politici to bio razlog za nova hapšenja – rekao je Kuljančić ranije za agenciju Patriju.

(3)This post has been seen 591 times.

Povratnici očekuju nova ubistva u RS-u, vlastima treba incident

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-