Poznata glumica progovorila nakon STRAVIČNOG SILOVANJA: “Samo sam željela da se osjećam sigurno”

Poznata glumica, Keli Mekgilis, zvijezda filma “Top gan” je preživjela dva silovanja i zadobila ozbiljne povrede tokom napada.

Ova 59-godišnja trenutno živi u Sjevernoj Karolini, a silovala su je dva muškarca prije 35 godina, piše “Srbija danas“…

Godine 1979. kada se glumica doselila u New York kako bi studirala glumu, dok je izlazila iz kade, dva muškarca su joj provalila u stan i pod prijetnjom noža odvukli u spavaću sobu. Uprkos njenim kricima, silovali su je, pljuvali, udarali i boli nožem.

“Mijenjali su se i govorili mi da će me tući dok ne umrem. U tim trenucima sam mislila da ću umrijeti i predala sam se”, rekla je Keli.

Policija je ipak na vrijeme stigla i glumicu su prevezli u bolnicu, a oba napadača su uhvaćena u roku od mjesec dana. Jedan silovatelj, koji je tada imao samo 15 godina, je proveo tri godine u zatvoru, prije napada na Keli. Optužbe protiv drugog napadača su odbačene, jer nije bilo dovoljno dokaza da se pokaže da je bio na mjestu napada.

“Prvih nekoliko sedmica nakon incidenta nisam mogla da spavam ni da jedem. Nekontrolisano sam se tresla, gubila sam dah i nisam to mogla da kontrolišem”, priča Keli.

Nakon ovog brutalnog napada, Mekgilisova se borila da vrati povjerenje prema muškarcima, upala je u depresiju i odala se alkoholu. Kasnije je počela i da se drogira, a mir je pronašla tek 2009. godine. Tada je već osam godina bila trijezna i obnovila je vezu sa dvije kćerke, otkrila je da je lezbejka, a dotle je bila u dva braka sa muškarcima.

Nakon prežaljene tragedije, ovoga ljeta je glumica opet doživjela traumu, kada je u njenu kuću opet upao provalnik. Da li zbog pretrpljenog straha, Keli je otkrila da je bila silovana od strane tri muškarca i kada je imala samo 12 godina.

“Nakon svakog od ovih napada sam se selila misleći da mogu da nađem sigurno mjesto. Ne. Sada imam užasna osjećanja PTSD (Posttraumatski stresni poremećaj) i pokušavam da se izdginem svakodnevno iz dubina depresije i očaja. Sav taj bol iz prošlosti je ušao u moju psihu. Sve što sam oduvijek htela je da se osjećam sigurno. Sigurno u sopstvenom domu”, napisala je Keli Mekgilis na Facebooku u junu ove godine.

Sada ima dozvolu za nošenje oružja i nigdje ne ide bez pištolja.

(747)This post has been seen 9599 times.

Poznata glumica progovorila nakon STRAVIČNOG SILOVANJA: “Samo sam željela da se osjećam sigurno”

| Magazin, Slider, Šokantno |
About The Author
-