Pravda na bh. način: Štrajkao glađu u zatvoru jer tvrdi da je nevin, pa pretučen

Advokat Dušan Tomić izjavio je kako je u bijeljinskom Okružnom zatvoru teško pretučen njegov klijent Miroslav Mitrović koji je treći mjesec u pritvoru jer mu se sudi zbog navodne krađe škode oktavije od 4. oktobra 2009. u Bijeljini.

“Inspektor koji je “napakirao” krivnju Mitroviću prvo je napredovao na jedno od šefovskih mjesta, a kada se Mitrović vratio i progovorio, smijenjen je. Mitroviću je ranije sudilo peteročlano vijeće Vrhovnog suda Švedske, koja ima jedno od najuređenijih pravosuđa u svijetu, i oslobodilo ga jer je imao, nedvosmislene, dokaze da je u sporno vrijeme bio u njihovoj zemlji gdje inače živi i radi.

Da nema veze s krađom vidjelo se i po njegovom pasošu u kojoj postoji dokaz kada je ulazio i u Srbiju i BiH i Švedsku te izlazio iz njih i gdje je bio tog dana kada se krađa dogodila”, tvrdi advokat Tomić.

Međutim, sud u Bijeljini je Mitroviću odredio pritvor čim se pojavio. Mitrović je na početku pritvora štrajkao glađu, ukazivajući na svoju nevinost, a sada je i pretučen.

(5)This post has been seen 831 times.

Pravda na bh. način: Štrajkao glađu u zatvoru jer tvrdi da je nevin, pa pretučen

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-