PREDSJEDNIK SRBIJE IZJAVOM ZAPALIO BALKAN: “Da mi je neko dao da čuvam džamiju…”

Nakon odluke Uneska da ne primi Kosovo, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Beograd sa mnogo više optimizma može da ide na pregovore sa Prištinom.

“Mi sada imamo podršku Uneska i to treba da se iskoristi i da se počnu razgovori na temu koja se toga tiče. Da nam neko ne kaže da nismo učinili sve što smo mogli, da smo opet zaćutali dok ne dođe ponovo dan za glasanje.” – rekao je Nikolić.

Istakao je i da misli da su se komšijske države obrukale, jer nijedna zemlja bivše Jugoslavije, kao ni države iz neposrednog okruženja, nisu bile na njihovoj strani, iako je Srbija u prethodnom periodu pokazala i dokazala svima u svijetu da je postala prijatelj zemljama bivše Jugoslavije.

“To što nas neko ne želi kao prijatelja, to je njegov problem. Neshvatljivo je da je Indonezija, najveća muslimanska zemlja, glasala za Srbiju, a naše komšijske zemlje ne.” – rekao je Nikolić.

Predsjednik Srbije istakao je da je ponosan na to što nisu imali podršku samo onih zemalja koje nisu priznali Kosovo, već su to, uprkos strahovitim pritiscima, činile i one države koje su priznale Kosovo.

“Pritisak je bio strahovit i ljudi su bili izbezumljeni od pritisaka da Kosovo uguraju, a Srbiju, rekao bih, izguraju iz Uneska. Pošto bi nam Albanci čuvali svetinje i baštinu na KiM, čime da se hvalimo.” – upitao je Nikolić i istakao da borba Srbije neće prestati.

“Da mi je neko dao da čuvam džamiju, ja bih rekao, izvinite, hajde da se o njoj brine onaj ko je gradio i ko se moli u njoj. Tako Prištini poručujem da ne otimaju ono što je tuđe. Oteto-prokleto. Ovoga puta nisu postali prokleti, ali poodavno su zaslužili taj naziv.” – zaključio je Nikolić.

(8)This post has been seen 751 times.

PREDSJEDNIK SRBIJE IZJAVOM ZAPALIO BALKAN: “Da mi je neko dao da čuvam džamiju…”

| Slider, Vijesti |
About The Author
-