PREMINULA DJEVOJKA KOJA JE STRADALA U NESREĆI ZA 1. MAJ: Uprkos svim naporima doktora…

36-godišnja Natalija Kolbas iz Imotskog (Hrvatska) preminula je u bolnici u Mostaru u srijedu, tri dana nakon što su ona i njen saputnik doživjeli tešku nesreću kod Gruda u Hercegovini (BiH), kada je kamion Scania prešao na njihovu stranu ceste i zgnječio njihov automobil.

Kako je potvrđeno iz policije, Natalija se nalazila na suvozačevom mjestu u Opelu imotskih oznaka kojeg je vozio R.L. (1977) te su se u nedjelju 1.5. ove godine vozili kroz naselje Prispa kod Gruda kada je iz suprotnog smjera naišao kamion Scania italijanskih oznaka, koji se zabio u njihov Opel i prikliještio ga uz zaštitnu ogradu. Najvjerovatniji uzrok nesreće je brzina neprilagođena prilikama na mokroj cesti.
Očevici tvrde kako je prizor na mjestu sudara bio strašan.

– Ljudi koji su naišli autima odmah nakon sudara uspjeli su izvući ženu i muškarca koji je bio s njom. Mi kada smo došli tamo, oni su već bili stavljeni u vozilo Hitne pomoći i prevezeni u bolnicu. Međutim, tada je ovaj Opel u kojem su oni bili počeo gorjeti, mi smo to ugasili šmrkovima, rekao je Svemirko Mikulić, zapovjednik vatrogasaca u Grudama.

On je bio iznenađen informacijom da je suvozačica iz Opela preminula. “Mi smo čuli da je taj momak što je bio s njom gore prošao, prve su informacije bile da je on bio u gorem stanju nego ona”, rekao je on, te na vijest o smrti djevojke kazao: “Tragedija, tuga velika”.

Iz mostarske bolnice su jučer rekli kako se Natalijin suputnik još nalazi na Odjelu intenzivne njege. Za volanom kamiona nalazio se stariji talijanski državljanin G.P. (1937.), koji se iupravo vraćao iz Međugorja.

– Na mjestu nesreće se pričalo da su ona i taj momak išli za Međugorje. Čak i ovaj muškarac koji je vozio kamion, on je upravo dolazio iz Međugorja, bio je dostavio neku pomoć za zajednicu Cenacolo, te se vraćao nazad u Italiju. Oni su išli u Međugorje, a on iz Međugorja, ispričao je jedan od očevidaca koji se nakon sudara našao na licu mjesta.

On kaže kako se tada pričalo da je muškarac koji je bio u Opelu s Natalijom njen momak:

– Ne znam je li to istina, tako se pričalo kada smo bili tamo…

(26)This post has been seen 1669 times.

PREMINULA DJEVOJKA KOJA JE STRADALA U NESREĆI ZA 1. MAJ: Uprkos svim naporima doktora…

| Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-