PRIČALA O ONOME O ČEMU NIJE SMJELA! Napastvovali ženu jer je branila druge od silovatelja!

Jednu Kolumbijku, koja je tvrdila da naoružane grupe seksualno zlostavljaju žene oteli su militanti i uradili joj ono protiv čega se borila.

 

 

Marija je iscjeliteljica u Centru za žrtve konflikta u predgrađu Bogote i liječi ljude tradicionalnom medicinom. Ali zbog sukoba ljevičarskih gerilaca i vojske koji traju već pola stoljeća doživjela je strašnu sudbinu, pa je prvo ostala bez kuće a zatim i silovana.

 

Ona je vodila grupu “AfroMuzPaz”, i kampanju protiv regrutiranja djece za vojsku i seksualnog zlostavljanja žena od strane paravojnih skupina.

 

Regija Čoko, odakle je ona, dugo je bila na meti narkodilera kao i kradljivaca po rudnicima zlata. “AfroMuzPaz” je bila jedna od rijetkih grupa koje su se borile protiv tih ljudi koji su često napadali i silovali žene u ovom području.

 

Međutim, polovicom 2010. godine u njezin dom je došao navodni donor odjeće, koji joj je ponudio da krene s njim kombijem jer “ima puno toga da donira”.

 

– Ušla sam u kombi ne sluteći ništa, a kada sam ga pitala gdje se nalaze stvari koje želi donirati prislonio mi je pištolj na čelo i stavio vreću na glavu – priča Marija.

 

Nju su odveli u džunglu i tada je vidjela da je okružena naoružanim muškarcima a jedna vojnik je izveo njezinu 13-godišnju kćer iz kolibe pored. Nesretnu ženu su tukli pred djetetom a navečer su joj odveli kćer a Mariju vezali za drvo.

 

– Mislila sam da će me ubiti a onda mi je jedan od njih rekao da će me kazniti jer sam pričala o onome što ne smijem i pokazao mi spolni organ. Počela sam vrištim samo da ne diraju moju kćer – priča Marija.

 

Ovu ženu su potom pet dana silovali njih petorica, sve dok se nije onesvijestila, a probudila se u bolnici u Kibdu.

 

Našli su je bez svijesti pored puta, kada je njezina najstarija kći pokrenula potragu za njom.

 

Kći koja je bila oteta vraćena je u obiteljsku kuću fizički neozlijeđena, ali s velikim psihičkim traumama.

 

Mariji je trebalo skoro pola godine da se oporavi i nastavila je rad svoje grupe “AfroMuzPaz” da bi samo jednog jutra došao vojnik paravojne skupine i rekao joj da ima dva dana da se odseli.

 

Pobjegla je u Bogotu gdje su joj pomogle lokalne vlasti, da bi joj se kasnije pridružila i njena djeca.

 

Ona danas radi u Centru za žrtve sukoba, a njena kći Kamila, koja je nakon otmice izgubila moć govora, počela je priča, studira pravo i želi postati političar.

(7)This post has been seen 307 times.

PRIČALA O ONOME O ČEMU NIJE SMJELA! Napastvovali ženu jer je branila druge od silovatelja!

| Slider, Šokantno |
About The Author
-