PRIČALI NA BOSANSKOM: Evo kako je Ajdin Avdić dobio ulogu u filmu Zlatanovog pića!

Trinaestogodišnji dječak, Ajdin Avdić, rodom iz Zvornika dobio je ulogu u reklamnom filmu o vitamniskom piću Zlatana Ibrahimovića Vitamin WELL, prenosi sportavaz.ba.

On je glumio Zlatana kad je bio dječak njegovog uzrasta na mjestima na kojima je šutao loptu i provodio djetinjstvo. Bilo je to jedno lijepo iskustvo o kojem Ajdin ne priča sa oduševljenjem kakvo bismo očekivali od dječaka njegovog uzrasta, nego kao o poslu kojeg je trebalo obaviti i kojeg je on toliko dobro obavio da su o tome pisali mnogi mediji, a visokotiražni Expressen posvetio tom događaju čitavu reportažu.

Ajdin je dobio ulogu nakon testiranja stotinjak dječaka njegovog uzrasta u znanju baratanja loptom i upitnikom kojeg je ispunio na tom svojevrsnom prijemnom ispitu. Snimanje je trajalo jedan dan i bilo je prilično naporno, a Zlatan je bio toliko oduševljen njegovom ulogom da je nakon snimanja s njim proveo dosta vremena u razgovoru. Zanimljivo je da su razgovarali na bosanskom jeziku, iako su obojica rođeni u Švedskoj, što Ajdinu ne predstavlja nikakav problem jer ga savršeno dobro govori.

On sa roditeljima svake godine posjećuje dida i nenu koji su se iz izbjeglištva u Tuzli vratili u svoj Zvornik i kaže da mu je veoam lijepo u domovini. Posebno mu se sviđa priroda, šume, kao i to da kod dida ima životinja, a jedan pas je nabavljen baš za njega. Ajdin je počeo fudbal igrati kao dijete od četiri i pol godine i uvjek je dosad u svom uzrastu bio u svemu najbolji. Omladinski kamp podmlatka Malme FF se svake godine održava zajedno sa podmlatkom Barcelone i tu je Ajdin već dva puta proglašen za najboljeg igrača, pa je već na meti menadžera viših uzrasta.

Ogorman broj medalja, pehara i ostalih priznanja krasi njegovu dječju sobu, ali on kaže da ga pored fudbala zanima i škola koju ne zapostavlja, a fudbal mu je još uvjek kao igra. Na pitanje da li prati reprezentaciju BiH odgovara potvrdno i majstorski govori o igri i pozicijama reprezentativaca. Najviše mu se sviđaju Džeko i Pjanić, a on trenutno igra sličnu poziciju kao Pjanić i kaže da će ipak nastojati zauzeti poziciju centarfora, koju takođe uspješno igra.

Kad smo kod reprezentacije BiH bilo je neizbježno pitanje za koga bi se odlučio da igra, jer svi znamo da je i Zlatan trebao igrati za BiH, ali on nije htio o tome ni govoriti. Skromno je rakao da je mlad i da o tome ne razmišlja uopšte. Ajdin je zadivio švedsku javnost izjavom za Exspressen da će između glume i fudbala izabrati ipak fudbal, iako su reziseri filma imali smao riječi hvale za njegovu glumu. Na pitanje novinara želi li biti kao Zlatan, on je samouvjereno rekao – ne, ja želim biti bolji od njega!

(10)This post has been seen 927 times.

PRIČALI NA BOSANSKOM: Evo kako je Ajdin Avdić dobio ulogu u filmu Zlatanovog pića!

| Magazin, Slider |
About The Author
-