PRNJAVOR ZANIJEMIO OD TUGE: Dženaza mladiću (18) umjesto maturske proslave

Drugovi su Emira iščekivali da bi krenuli na izlet, a kako se nije pojavljivao, pozvali su njegovu nanu Subhu sa kojom živi. Kad je otišla u sobu, Emira je zatekla mrtvog u krevetu…

Prnjavor je šokirala vijest da je preminuo gimnazijalac Emir Jugo (18), koji se kao i drugi maturanti, spremao za proslavu ovog važnog dana za svakog srednjoškolca.

On je preminuo u snu u noći između utorka i srijede u porodičnoj kući u naselju Babovac.

Nalaz dežurnog patologa prnjavorskog Doma zdravlja pokazuje da je mladića u snu pokosio srčani udar. Šokantna vijest ostavila je u nevjerici sve koji su ga poznavali.

Emir je trebao juče ujutro da sa drugovima iz Gimnazije i maturantima Centra srednjih škola krene na maturski izlet pokraj rijeke Ukrine. Drugovi su ga iščekivali, a kako se nije pojavljivao, pozvali su Emirovu nanu Subhu, sa kojom je živio. Kad je otišla u Emirovu sobu, zatekla ga je mrtvog u krevetu.

Ne sluteći šta se desilo, dio njegovih školskih drugara je uz pjesmu i veselje prošetalo prnjavorskim ulicama. Samo nekoliko trenutaka kasnije zanijemili su od tuge. Pjesmu su zamijenili jecaji, a na licima je bila beskrajna tuga.

Direktor Gimnazije u Prnjavoru Ljubinka Stanić kaže da je vijest o Emirovoj smrti cijelu školu ostavila u šoku.

U šoku sam otkako sam čula… I njegovi drugari su u šoku, svi su u suzama. Kako povjerovati da se ovo dogodilo. U školi još niko nije svjestan kolika nas je tragedija zadesila – rekla je Stanićka.

Istakla je da je Emir bio uzoran mladić.

Emir je bio izuzetno inteligentan mladić, vrlo dobar učenik. Bavio se i sportom, trenirao je košarku. Ni po čemu se nije dala naslutiti ovakva tragedija – kazala je Stanićeva i dodala da ne zna da li je mladić imao zdravstvenih problema.

Emir je živio sam s nanom Subhom, a majka Zehra mu živi i radi u Ljubljani. Dženaza je u četvrtak 19.05., a ukop istog dana u Gradskom haremu Prnjavor.

Emir-Jugo-posmrtovnica-640

(56)This post has been seen 2381 times.

PRNJAVOR ZANIJEMIO OD TUGE: Dženaza mladiću (18) umjesto maturske proslave

| Crna hronika, Slider |
About The Author
-