”Prodali su me teroristi po imenu Abu Džafar, čija me je ljubomorna supruga često tukla, misleći da ću joj preoteti supruga”

Djevojka po menu Zajnab, koju su teroristi DAEŠ-a držali kao seksualnu robinju, ispričala je detalje o svom životu u zarobljeništvu i zašto je prodata saudijskom lideru po mnogo većoj cijeni od ostalih robinja.

 

Zejneb su, zajedno sa ostalim jezidskim ženama, kidnapovali pripadnici DAEŠ-a 2014. godine, nakon što su teroristi osvojili njeno selo na zapadu provincije Ninave u Iraku.

Ona je govorila za arapski Sputnjik, sjećajući se horora koji je preživjela posljednjih nekoliko godina kao seksualna robinja.

Nju je mučio i seksualno zlostavljao terorista po imenu Abu Džafar.

“U početku, militanti su nas držali u Tal Afaru, a nakon toga u Mosulu i sirijskom gradu Raki. Potom smo vraćeni u Irak. Prodali su me teroristi po imenu Abu Džafar, čija me je ljubomorna supruga često tukla, misleći da ću joj preoteti supruga”, rekla je Zejneb.

Ona je dodala da supruga teroriste nije čak željela da razumije činjenicu da je Zejneb bila žrtva njenog supruga, koji je sa njom činio šta god je htio. Zejneb je rekla da se žene pripadnice DAEŠ-a još gore ponašaju od muškaraca. One maltretiraju robinje i njihovu djecu. Prema njenim riječima, u čak tri slučaja djecu koju su rodile jezidske robinje otrovale su žene DAEŠ-a.

“Jednom prilikom, dvogodišnja devojčica u selu Kojo obješena je kroz prozor kuće”, sjeća se Zejneb.

Nakon što je neko vrijeme živjela sa Abu Džafarom, Zejneb je prodata drugim militantima, ali je niko od njih nije seksualno zlostavljao, jer je pored psihičkih trauma koje je doživjela imala problem i sa reproduktivnim sistemom.

Ta činjenica je šokirala militante koji su prestali da je iskorištavaju za svoja seksualna zadovoljstva.

“Poznajem djevojku iz Rake koja se ubila jer nije mogla da izdrži brojne torture. Još jedna Jazitkinja od dvadesetak godina se ubila nakon što joj je militant pokazao video-snimak na kojem se vidi kako ona leži bez svijesti, a militanti je siluju”, priča Zejneb.

Devojka je ispričala kako ju je Abu Džafar 2015. godine prodao saudijskom lideru iz redova DAEŠ-a po menu Abu Ali el Karabi, koji je imao 35 godina. Saznala je da ju je Karabi kupio za 13.000 dolara.

Pitala ga je zbog čega je toliko platio za nju kada su ostale jezidske žene bile prodavane za svega stotinjak dolara.

“Rekao mi je da je toliko platio jer govorim arapski, umijem da recitujem Kur'an, i zbog toga ću dobro obavljati kućne poslove” kaže Zejneb.

(133)This post has been seen 2090 times.

”Prodali su me teroristi po imenu Abu Džafar, čija me je ljubomorna supruga često tukla, misleći da ću joj preoteti supruga”

| Slider, Vijesti |
About The Author
-