PUTIN ODGOVARA NA MILION PITANJA U OKVIRU ‘DIREKTNE LINIJE’! Jedno pitanje za Putina je glasilo: Ako bi se davili Porošenko i Erdogan, koga biste prvog spasili?

Tradicionalna “direktna linija” Vladimira Putina počela je u četvrtak u 12.00h po moskovskom, odnosno u 11.00 po srednjeevropskom vremenu. Sudeći po pristiglim pitanjima, građane najviše interesuju socijalno-ekonomska zaštita, komunalne usluge i infrastruktura.

 

Predsjednik Rusije Vladimir Putin će odgovarati u četvrtak na pitanja građana u okviru „direktne linije“. Veći dio pitanja je vezan za komunalne usluge, korupciju, puteve i socijalno-ekonomsku zaštitu.

Tradicionalna televizijska “direktna linija” pojavila se za vrijeme prvog predsjedničkog roka Putina. Prva je održana 24. decembra 2001. godine i trajala je 4 sata i 47 minuta. Od 2004. do 2012. godine nije se održavala.

Posljednja “direktna linija” je održana 16. aprila 2015. godine. Ona je postavila rekord po broju postavljenih pitanja — više od 3 miliona telefonskih poziva i sms-poruka. Za 3 sata i 57 minuta šef države je odgovorio na 74 pitanja, dok su bila uključenja iz 6 regiona.

 

post image

 

Slijedi stabilizacija cijena hrane

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas u programu “Direktna linija” da je ruska ekonomija trenutno u “sivoj” fazi i da su državne rezerve dovoljne za naredne četiri godine.

Putin je, odgovarajući uživo na pitanje jednog građanina da li je stanje u ruskoj privredi u crnoj ili bijeloj fazi, odgovorio : “U ruskoj privredi je sada `siva` faza, ali je trend pozitivan.”  Ruski predsjednik je rekao da su rezerve zemlje dovoljne za naredne četiri godine ako bude trošila sredstva sadašnjim tempom. On je dodao da se ove godine očekuje manji pad društvenog proizvoda. “Mnogo resursa se troši na neodgovarajući način. To treba da se promijeni”, naglasio je Putin odgovarjući na pitanje o stanju infrastrukture.

Putin je rekao da je rast cijena hrane rezultat mjera koje su preduzete radi razvoja sektora poljoprivrede u uslovima sankcija. “Ovaj rast cijena hrane je privremeni fenomen. Cijene će se stabilizovati”, dodao je ruski predsjednik.

Broj pitanja koja su građani ove godine poslali za program “Direktna linija” premašio je milion.

 

 

Putin: Isključeno je da će se Rusija naći u neprijateljskom obruču

Govoreći o Turskoj, Putin je naglasio da Moskva ostaje prijatelj Ankare, ali da postoje problemi sa određenim političarima. Na pitanje 12-godišnje Varvare Kuznjecove – ako bi se davili Porošenko i Erdogan, koga bi prvog spasio, Putin je odgovorio: „Ako je neko odlučio da se udavi, više ga nije moguće spasiti. Ali mi smo svakako spremni da pružimo ruku svakom našem partneru, ako on to želi“.

 

Putin odgovara na brojna pitanja na

 

Opasno je ići na odmor u Tursku

„Na jugu Turske je faktički u toku rat. Teroristički napadi su skoro svake nedjelje. Gdje su garancije za bezbjednost naših građana?“, pita ruski predsjednik.

(Global CIR/Agencije)

(75)This post has been seen 1045 times.

PUTIN ODGOVARA NA MILION PITANJA U OKVIRU ‘DIREKTNE LINIJE’! Jedno pitanje za Putina je glasilo: Ako bi se davili Porošenko i Erdogan, koga biste prvog spasili?

| Foto/Video, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-