Radončić na vlastitu odgovornost napustio bolnicu

Do napuštanja Klinike došlo je na zahtjev gospodina Radončića, koji je odbio predloženi dijagnostički i terapijski postupak, a u cilju da sačuva integritet konzilija ljekara.

 

 

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić danas u 13.30 sati na vlastitu odgovornost je napustio Institut za bolesti srca – Klinika za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (UKCS), izjavio je za Dnevni avaz njegov advokat Dragan Barbarić.

 

On je, kazao je Barbarić, iz bolnice vraćen u Pritvorsku jedinicu Suda Bosne i Hercegovine.

 

– Do napuštanja Klinike došlo je na zahtjev gospodina Radončića, koji je odbio predloženi dijagnostički i terapijski postupak, a u cilju da sačuva integritet konzilija ljekara. Naime, za vrijeme boravka na Klinici u više navrata su dolazili inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), provjeravali, kopirali i odnosili Radončićevu medicinsku dokumentaciju. Prema kazivanju jednog od članova konzilija, radi se o nezabilježeno surovom postupku kako prema Radončiću, tako i prema ljekarima i osoblju bolnice – kazao je Barbarić.

 

Radončić je, kako je rekao advokat Barbarić, upozoren da odbijanjem ponuđenih medicinskih mjera i procedura može ugroziti svoj život.

 

Lider SBB-a u UKCS je prebačen u srijedu, 9. marta, nakon što su kod njega konstatirani zdravstveni problemi, srčane tegobe.

 

Protiv njega je ranije podignuta optužnica koja je, prema mišljenju pravnih eksperata i javnosti, politički motivirana, a odnosi se na navodni utjecaj na svjedoke i ometanje rada pravosuđa.

 

Radončić na vlastitu odgovornost napustio bolnicu

(19)This post has been seen 699 times.

Radončić na vlastitu odgovornost napustio bolnicu

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-