RADONČIĆ POKAZAO HRABROST: Pogledajte šta je uradio u bolnici…

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić je danas u 13:30 sati napustio Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKCS), gdje se nalazio na pretragama zbog problema sa srcem. Iz Suda BiH su potvrdili da će ročište o izjašnjenju o krivici biti održano u srijedu u 9 sati.

Radončić je vraćen u pritvorsku jedinicu Suda BiH. On je na UKCS je prebačen u srijedu, 9. marta, nakon što su kod njega konstatirani zdravstveni problemi, tačnije srčane tegobe.

Kako je za Klix.ba potvrdio Radončićev advokat Dragan Barbarić, Radončić je bolnicu napustio na vlastitu odgovornost, a navodno zbog velikog pritiska na konzilij ljekara koji su liječili Radončića.

“Dok je boravio u bolnici nekoliko puta pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) dolazili su da provjeravaju i kopiraju medicinsku dokumentaciju, ali ja ne znam po čijem nalogu”, kazao je Barbarić.

Asim Crnalić, vođa tima odbrane Fahrudina Radončića, za Klix.ba kaže kako ne želi detaljnije govoriti o pristiscima na konzilij ljekara.

“To je nešto što ću ostaviti za sudnicu i tamo će detaljno obrazložiti”, kazao je Crnalić za Klix.ba.

Radončić je optužen za krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

(17)This post has been seen 815 times.

RADONČIĆ POKAZAO HRABROST: Pogledajte šta je uradio u bolnici…

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-