RAT U CRNOJ GORI: Ubijen snajperom dok je šetao u krugu zatvora

Kotoranin Dalibor Đurić koji je upucan hicem iz snajpera u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, dok je šetao zatvorskim krugom, preminuo je u bolnici.

Uviđaj je u toku. Đurić je u policijskoj evidenciji registrovan kao sigurnosno interesantna osoba i pripadnik takozvanog škaljarskog klana.

Đurić je bio u spuškom zatvoru od 24. oktobra 2014. godine zbog krivičnog djela “iznuda”, a u toku je i suđenje za nasilničko ponašanje, koje je ranije odloženo zbog nedolaska jednog svjedoka.

Dalibor Đurić i Jovan Jovanović su osuđeni za krivično djelo iznude na štetu Marjana Netzmeskale, kojem su uz upotrebu sile i prijetnje protivpravno oduzeli vozilo marke “mercedes A160″ i čamac marke “faeton”, vrijednosti od preko 20.000 eura. Presudom sudije Danijele Samardžić, Đurić je dobio zatvorsku kaznu od dvije godine, a Jovanović godinu i šest mjeseci.

Osim ovog krivičnog djela, Đurić se zajedno sa Podgoričaninom Ivanom Lopičićem, koji je kasnije ubijen, našao na optuženičkoj klupi zbog nasilničkog ponašanja na štetu Bojana i Nemanje Boričića iz Budve i Nikole Čenića iz Kotora, koji su prijavili policiji da su ih njima nepoznate osobe napale i pretukle u lokalu “Vinomania” u Starom gradu u Kotoru.

Đurić se dva puta našao na meti napadača tokom 2006. godine ranjen je u napadu u Kotoru, a sumnjalo se da je na njega tada pucao Slobodan Stevović, koji je nešto kasnije ubijen na Dorćolu.

U septembru 2011. godine povrijeđen je i u eksploziji bombe koja je bila postavljena u ulazu zgrade na Novom Beogradu.

Rat među kotorskim kriminalnim klanovima bukti od kraja 2014. godine, nakon što je u Španiji ukraden tovar od 200 kilograma kokaina.

(266)This post has been seen 5735 times.

RAT U CRNOJ GORI: Ubijen snajperom dok je šetao u krugu zatvora

| Slider, Vijesti |
About The Author
-