Recept: Ova ljekovita voda je najbolji oblog za liječenje reume i artritisa

Od davnina đumbir se koristi za zagrijavanje tijela, kada neko ima prehladu ili gripu. Đumbir se jos koristi za liječenje kao efikasno sredstvo protiv tromboze, reumatizma, išijasa, artritisa i sličnih stanja i njegove efikasnosti je jako dobra.

Možete koristiti đumbir na dva načina.

Prvi način korištenja đumbira jeste da napravite vodu od đumbira, uzmite pola kašike mljevenog đumbira i stavite u 150 ml kipuće vode. Ostavite da se ohladi i piti dva puta na dan tokom mjesec dana, piše “Narodna medicina“…

Ako želite da koristite đumbir kao oblog, onda vam preporučujemo da napravite obloge koje su odlične za liječenje reume i artritisa.

Sameljite oko 30-40 grama suhog đumbira ili oko 100-140 grama svježeg đumbira i staviti ga u platnenu vrećicu. Stavite vrećicu u lonac kipuće vode i ostavite oko 5 minuta. Kada primjenjujete oblog od đumbirove vode, voda bi trebala biti topla. Natopite pamučnu krpu u vodi, iscijediti višak vode i primijeniti na zahvaćena područja. Još na to zmaotaje suhi ručnik da bi bilo toplo. Zamjenite oblog od đumbirove vode svakih 5-10 minuta a to radite najviše 3 puta. Možete koristiti istu đumbirovu vodu za masažu bolnih područja, što će poboljšati cirkulaciju.

Oblozi od đumbirove vode pomažu kod reume, artritisa, bolova u leđima, menstrualne grčeve, zubobolja, ukočenost vrata, bubrežnih kamenaca boli i astme.

(11)This post has been seen 875 times.

Recept: Ova ljekovita voda je najbolji oblog za liječenje reume i artritisa

| Korisni savjeti, Slider |
About The Author
-