REFORMA ZDRAVSTVA PO MJERI IZETBEGOVIĆKE: Na sarajevskoj ginekologiji uvedena nova pravila za trudnice

Na Klinika za ginekologiju i akušerstvo u Sarajevo ubuduće će se primati samo trudnice koje su napunile 36 sedmica i tri dana trudnoće. To je najnovija odluka menadžmenta KCUS-a koja se počela primjenjivati ovih dana

 

Posljednjih nekoliko dana ljekari na Klinici za ginekologiju i akušerstvo prinuđeni su svakodnevno objašnjavati trudnicama zašto ih više ne mogu primati na redovne preglede.

Prema novim pravilima, kako doznajemo, sve trudnice koje nisu u drugom stanju 36 sedmica i tri dana, na preglede će ići u svoje domove zdravlja i Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva u Skerlićevoj.

Pacijentice prije napunjenih 36 sedmica trudnoće mogu zatražiti pregled na Klinici za akušerstvo samo ako dođu s uputnicom ljekara iz svog doma zdravlja ili Skerlićeve. No, bit će primljene na pregled tek nakon što se nadležna komisija Klinike za ginekologiju i akušerstvo očituje o uputnici.

Naravno, kada su u pitanju hitni slučajevi poput krvarenja i slično, pacijentice će biti tretirane odmah od strane ljekara na Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

(34)This post has been seen 1031 times.

REFORMA ZDRAVSTVA PO MJERI IZETBEGOVIĆKE: Na sarajevskoj ginekologiji uvedena nova pravila za trudnice

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-