REGION ZAPREPAŠTEN KADA SE DOZNALO, da je nepokretnu majku izbola žena koja je poznata javnosti!

Poznata bivša banjalučka košarkašica Smilja Rađenović (49) u stanju psihičke rastrojenosti nožem je izbola svoju nepokretnu majku Zorku (75) pa pokušala izvršiti samoubistvo.

Krvava porodična drama dogodila se u Ulici Sime Miljuša u naselju Starčevica. Nakon što je izbola majku, Smilja je šest puta ubola sebe u vrat i grudni koš. Tragediju je spriječio Smiljin brat koji živi zajedno s njima.

Stanari zgrade još ne mogu vjerovati. Svi za ovu obitelj imaju samo riječi hvale, a prvenstveno za Smilju.

– To je jedna divna i kulturna porodica. Svi su jako ljubazni i dobri prema komšijama. Nikada nisam prošla ni pokraj Smilje ni njenog brata da se ne zaustave i ljubazno me pozdrave. Zorka je teško oboljela prije oko sedam godina i tada se kod nje doselila Smilja. Ostavila je sve svoje obaveze kako bi pomagala majci. Stalno sam je viđala kako je izvodi, kupuje sve što joj treba. Nikada nisam primijetila bilo kakav sukob između njih – rekla je šokirana komšinica dodajući kako se u tih sedam godina nikada nije čula neka galama iz njihova stana.
Jedan od stanara navodi kako je u zgradi na stubama bilo krvi te da je svemu prethodio jedan majčin prigovor.

Inače, Smilja Rađenović dugo godina bavila se košarkom, a najveći uspjeh joj je kada je 1989. s ekipom Jedinstvo iz Tuzle, koju je predvodila Razija Mujanović, osvojila naslov prvaka Europe.

Osim toga, igrala je i za reprezentaciju Jugoslavije, a poslije aktivne karijere radila je i u nekoliko košarkaških klubova.

(7)This post has been seen 743 times.

REGION ZAPREPAŠTEN KADA SE DOZNALO, da je nepokretnu majku izbola žena koja je poznata javnosti!

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider |
About The Author
-