Reprezentativac BiH predvodio kolonu podrške Ratku Mladiću…

Dok je ratni zločinac Ratko Mladić bio u bijegu imao je podršku raznih službi i pojedinaca, pa, između ostalih, i sportista.

I nakon što je krvnik uhapšen neki mladi sportisti iz Republike Srpske, koji su čak nosili i dres bh. reprezentacije, nisu se libili na protestima podržati ovog krvoloka.

Tako je na fotografiji s protesta na Palama 2011. godine, zbog hapšenja Ratka Mladića, uočen odbojkaš Dušan Perišić, koji je trenutno član OK Gacko, odakle je i rodom. U to vrijeme nosio je dres OK Student s Pala.

Tadašnji predsjednik OS BiH Luka Jurić iz Odžaka nije želio komentirati slučaj budući da Perišić tada nije bio član bh. reprezentacije. Ipak, novoizabrani selektor našeg državnog tima Dragan Božić iz Đakova, nedavno je objavio širi spisak reprezentativaca, koji će tokom maja 2014. godine učestvovati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. godine. I ništa ne bi bilo čudno da se na spisku nije našao, ponovo, pomenuti Perišić.

– Stvarno ne smijem davati izjave o slučaju u kojem nisam upoznat do kraja. Moram napomenuti da nisam ni vidio sliku. Ne znam da li se radi o njegovom bratu ili o njemu, ali ću svakako provjeriti vjerodostojnost informacije. Međutim, ispred nas je vikend, pa bih više informacija imao tek u ponedjeljak – kaže Draženko Haračić, generalni sekretar Odbojkaškog Saveza BiH.

Sigurno da sportistima, pogotovo aktivnim, koji su tako i društveno angažirani, nije mjesto na takvim manifestacijama.

(8)This post has been seen 675 times.

Reprezentativac BiH predvodio kolonu podrške Ratku Mladiću…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-