RODITELJI NAJTRAŽENIJEG DŽIHADISTE: Naš Jasmin je junak!

Majka Jasmina Keserovića, najtraženijeg džihadiste iz Bosne i Hercegovine, koji je prošle sedmice, videosnimkom uputio jezive prijetnje svijetu, kazavši na bosanskom jeziku: “Ustanite, muslimani, i ubijajte kršćane!“, kazala je da je ponosna na svog sina.

– Da imam još deset sinova, i oni bi otišli u džihad i borili se za Allaha – kazala je majka Jasmina Keserovića (22).

Jasminovi otac i majka kažu da je njihov sin za njih junak i da “za ono za što se on bori, treba imati hrabrosti”.

Iako Jasminov otac, Dževad Keserović, negira da je njegov sin na toj snimci jer je “on bolestan i hoda na štakama“, ističući kako njegova porodica nije luda niti su psihopate, ima samo riječi hvale za svog sina koji je otišao u džihad u Siriju.

– On je otišao ratovati u Siriju 2013. godine. Da ga sad mogu vidjeti, poručio bih mu da se bori za Allaha – kazao je Dževad, otac teroriste Jasmina naglašavajući kako su se sa svojim sinom čuli prije mjesec dana preko Skypea.

Jasmin Keserović rođen je 16. juna 1994. godine u Zavidovićima, a otišao je u Siriju zajedno s Bajrom Ikanovićem i Midhatom Đonom 23. januara 2013. godine.

Za njim je Interpol, na zahtjev BiH, prije pola godine raspisao crvenu potjernicu zbog povezanosti s teroristima Islamske države i potencijalne opasnosti.

Poznato je kako je Jasmin šest mjeseci pohađao srednju tehničku školu u Zavidovićima gdje mu profesori, kako kažu roditelji, nisu dopuštali dnevna klanjanja, zbog čega je napustio školovanje i krenuo na učenje Kur`ana u poznato vehabijsko uporište, selo Gornju Maoču.

Prema neslužbenim informacijama, vjerski učitelj mu je bio Zijad Bijelić koji ga je i podstaknuo na odlazak na džihad u Siriju i ratovanje na strani terorističke organizacije Islamske države.

Jasmin je u selu Gornja Maoča boravio tri godine prije nego što je otišao na ratište u Siriju. Kao i Jasmin, i njegov stariji brat išao je u Gornju Maoču zbog čega je danas pod operativnim radom obavještajne agencije u regiji.

(74)



This post has been seen 943 times.

RODITELJI NAJTRAŽENIJEG DŽIHADISTE: Naš Jasmin je junak!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-