RS IPAK POKAZALA PRAVO LICE DANAS: Muškarac pucao na Bakiru Hasečić i njezinu porodicu…

Nepoznati muškarac danas je pucao prema predsjednici Udruženja „Žena – žrtva rata” Bakiru Hasečić i njezinoj porodici u blizini Višegrada.

Njezin suprug, kćerka, zet i dvoje maloljetne djece bili su u bašti kod njihove porodične kuće u Vešegradu, kada je naišla kolona vozila okićena zastavama RS, nakon čega je jedan muškarac zapucao na njih.

“Otišla sam sa mužem i djecom da radimo na njivi. Dok smo radili najednom je iz pravca višegradske banje naišla kolona auta sa zastavama. Pretpostavljam da su svatovi”, kazala je Hasečić.

Dodala je da zbog ovakvih situacija uvijek sa sobom nosi foto aparat.

“Najednom, čula sam tri pucnja. Ja gdje god idem, nosim aparat za slikanje. Uspjela sam kolonu snimati, a kćerka se derala: ‘Mama, iz sivog auta se vidi dim’. Zvala sam policiju i prijavila slučaj. U međuvremenu moj zet i kćerka su izašli na put i našli tri čahure. Mi smo to čuvali, a oko pola tri je došla policija i pregledala mjesto”, kazala je vidno potresena Bakira Hasečić za N1.

Policija je na mjesto događaja stigla oko 14:30 sati, a uhapšen je jedan muškarac iz Foče.

“Nekad sakrijem od svoje djece ovakve probleme da se ne brinu. Policija je kazala da ovo nisu pravi meci, nego su nečim napunjeni. Policija mi je rekla da su ga uhvatili i da će podnijeti prekršajnu prijavu protiv njega”, dodala je.

 

(6)This post has been seen 639 times.

RS IPAK POKAZALA PRAVO LICE DANAS: Muškarac pucao na Bakiru Hasečić i njezinu porodicu…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-