„RS JE NASTALA NA PROGONU BOŠNJAKA I HRVATA“: HDZ-ovac Petar Škorić stao u zaštitu biskupa Komarice

Član saborskog Odbora Republike Hrvatske za Hrvate izvan Domovine, Petar Škorić, najoštrije je osudio napade na banjolučkog biskupa Franju Komaricu.

 

 

Član saborskog Odbora Republike Hrvatske za Hrvate izvan Domovine, Petar Škorić, najoštrije je osudio napade na banjolučkog biskupa Franju Komaricu od strane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i “raznih velikosrba i jugonacionalista”, samo zato što je biskup progovorio o ogromnog stradanju i progonu bosanskohercegovačkih Hrvata.

 

Na svome Facebook profilu  HDZ-ovac Petar Škorić je istaknuo da su se napadi na biskupa Komaricu dogodili samo zbog toga što se usudio ukazati na nepobitne činjenice da su Hrvati na području Banja Luke, Bosanske posavine i cijelog etinteta Republike Srpske u proteklom ratu u BiH bili izvrgnuti progonima i stradanjima.

 

Istina ne smije biti uvreda ni za koga, naveo je Škorić, dodavši da za to odgovornost ne snosi cijeli srpski narod, već pojedinci koji su u ratu posegnuli za pravom jačega i počinili stravične zločine.

 

O protjerivanjima i zločinima nad Hrvatima u BiH, čiji je broj prepolovljen u BiH, a samo iz Republike Srpske je protjerano više od 158 tisuća Hrvata – postoje brojni dokumenti i snimci, kao i niz sudskih presuda, koje srpski čelnici u BiH očito ne priznaju i ne dopuštaju niti da se to spomene, već su kao čopor vukova krenuli napadati i vrijeđati biskupa samo zato što se usudio izreći istinu, naglasio je.

 

Škorić navodi da je entintet Republika Srpska “stvorena na progonu Hrvata i Bošnjaka, a onih dva posto preostalih nemaju nikakvih prava. Nijedan prostor na području bivše države nije toliko etnički očišćen, a nismo čuli da se Dodik ikada zbog toga ispričao”, kazao je Škorić.

 

(index.hr/SB)

(18)This post has been seen 897 times.

„RS JE NASTALA NA PROGONU BOŠNJAKA I HRVATA“: HDZ-ovac Petar Škorić stao u zaštitu biskupa Komarice

| Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-